Premierul, întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană.

368 afișări
Imaginea articolului Premierul, întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

Premierul, întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană, în contextul pregătirilor pentru următorul Cadru de parteneriat de ţară (Country Partenrship Framework - CPF) cu instituţia financiară internaţională.

Şeful Guvernului i-a mulţumit acesteia pentru mesajul de susţinere şi solidaritate transmis după tragedia de la Crevedia, cu această ocazie exprimându-şi aprecierea pentru asistenţa pe care Banca Mondială o acordă României în domeniul situaţiilor de urgenţă şi în ceea ce priveşte construirea de centre de tratament pentru arşi.

„Ne exprimăm interesul pentru continuarea şi întărirea cooperării, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea acţiunilor orientate spre îndeplinirea măsurilor asumate prin reforme sectoriale, cum ar fi reforma pensiilor”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că Grupul Băncii Mondiale reprezintă un partener strategic pentru România.

Prim-ministrul a salutat, de asemenea, implicarea Grupului Băncii Mondiale în regiune şi, în particular, în România, prin punerea la dispoziţie de expertiză şi resurse financiare destinate asigurării, în condiţii avantajoase, a finanţării nevoilor de lichidităţi ale bugetului, concomitent cu sprijinirea implementării reformelor structurale, inclusiv cele avute în vedere prin PNRR.

Legat de menţinerea echilibrelor macroeconomice în contextul actualei dinamici geopolitice cu implicaţii de natură economică, premierul a arătat că Guvernul României este în dialog cu Comisia Europeană, pentru a stabili de comun acord abordarea optimă. Cu acest prilej, şeful Executivului a apreciat preocuparea Grupului Băncii Mondiale în ce priveşte alinierea acţiunilor sale cu cele întreprinse la nivelul Comisiei Europene şi asigurarea complementarităţii cu acestea.

„Totodată, premierul Ciolacu a arătat că definirea opţiunilor de politici în următorul Cadru de parteneriat de ţară trebuie să aibă în vedere rezultatele unui dialog şi unei consultări publice cât mai largi, corelate cu obiectivele definite în programul de guvernare şi cele urmărite de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Oficialii Băncii Mondiale au evidenţiat colaborarea strânsă cu ministerele partenere din România, au apreciat succesele ţării noastre şi au reiterat intenţia de aprofundare a colaborării pentru o Românie incluzivă, ecologică, prosperă şi rezilientă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici