Premierul Olandei: Avioanele olandeze F-16 pentru Ucraina vor ajunge în România în două săptămâni

Primele avioane de luptă F-16 de fabricaţie americană pe care Olanda le donează Ucrainei vor ajunge la centrul de antrenament din România în termen de două săptămâni, a declarat luni premierul olandez demisionar Mark Rutte.

1027 afișări
Imaginea articolului Premierul Olandei: Avioanele olandeze F-16 pentru Ucraina vor ajunge în România în două săptămâni

Premierul Olandei: Avioanele olandeze F-16 pentru Ucraina vor ajunge în România în două săptămâni

"Mă aştept ca rachetele Patriot să fie livrate în scurt timp, pentru a ajuta Ucraina în iarna care urmează. Şi aceeaşi viteză este valabilă şi pentru avioanele F-16", a declarat Rutte în timpul unei videoconferinţe cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost postată pe X, fostul Twitter, citată de The Guardian.

"Primele vor fi expediate la centrul de antrenament din România în următoarele două săptămâni, astfel încât în acea zi să ne pregătim pentru continuarea antrenamentelor", a mai spus el.

Danemarca, Norvegia şi Belgia au anunţat, de asemenea, că vor oferi avioane F-16 Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avioane,
olanda,
românia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici