Preot: Sâmbătă şi duminică am făcut slujbe pentru cei din Colectiv. Sufletele sunt în grija noastră

Preoţii se gândesc în primul rând la sufletele victimelor incendiului din clubul Colectiv, astfel că sâmbătă şi duminică au făcut slujbe în biserici, şi nu la locul tragediei, acolo unde au fost arse trupurile acestora, a spus un preot de la Administraţia Cimitirelor.

364 afișări
Imaginea articolului Preot: Sâmbătă şi duminică am făcut slujbe pentru cei din Colectiv. Sufletele sunt în grija noastră

Preot: Sâmbătă şi duminică am făcut slujbe pentru cei din Colectiv. Sufletele sunt în grija noastră (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Preotul Motoc Augustin, de la Administraţia Cimitirelor din Bucureşti, a declarat, marţi, aflat la clubul Colectiv pentru a oficia o slujbă religioasă pentru victimele incendiului, că în fiecare spital există câte un preot care îi consiliază pe cei răniţi şi familiile acestora.

”În fiecare sâmbătă şi în fiecare duminică dimineaţa, noi slujim în biserici şi aceşti oameni au fost pomeniţi în biserici. (...) Trebuie să fim conştienţi că suntem oameni în trup, iar sufletele noastre sunt nemuritoare. Dacă aţi fi venit şi prin biserici aţi fi văzut că se fac slujbe pentru ei. Noi ne gândim în primul rând la sufletele lor, aici le-au fost arse trupurile, sufletele sunt în altă parte, sufletele sunt cele care sunt acum în grija noastră, aşa după putinţa fiecăruia”, spus preotul.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că preoţii de la Administraţia Cimitirelor au fost anunţaţi că trebuie să vină la clubul Colectiv şi să oficieze o slujbă. Întrebat când au fost anunţaţi să facă acest lucru, el a răspuns: ”Încă de ieri, ca să venim astăzi.”

”Dacă se face o slujbă trebuie să fie un sobor, nu poate veni fiecare când consideră, pentru că se creează o dezordine”, a mai spus preotul, care a precizat că reprezentanţii Bisericii sunt alături de victimele tragediei şi de familiile acestora.

Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, după ce marţi dimineaţă o altă tânără, în vârstă de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfântul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici