Preoţii pot candida ca independenţi la alegerile locale

Preoţii pot candida ca independenţi la alegerile locale, cu aprobarea episcopului local şi după o verificare prealabilă a acestora, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica.

73 afișări
Imaginea articolului Preoţii pot candida ca independenţi la alegerile locale

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica (Sursa: Mediafax Foto)

În cazul în care se va constata că aceştia se abat de la conduita morală şi se implică în alte activităţi decât cele pentru care s-au angajat, vor pierde sprijinul episcopului, ierarhului episcopiei din care face parte şi va fi obligat să-şi dea demisia, a precizat preotul Constantin Stoica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, aceasta nu înseamnă o implicare politică a preoţilor, ci doar continuare activităţii misionare a acestora în cadrul comunităţilor locale.

Decizia a fost luată la şedinţa de joi a Sfântului Sinod, dar această problemă rămâne în continuare în discuţia acestui for, pentru a aduce completări şi precizări, a mai spus Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici