Presă: Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele pentru vaccinurile COVID-19 de anul viitor cu companii precum AstraZeneca şi Johnson & Johnson (J&J), a informat miercuri cotidianul italian La Stampa citând o sursă din Ministerul Sănătăţii din Italia, anunţă Reuters.

3812 afișări
Imaginea articolului Presă: Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor ţări UE, a decis că nu vor fi reînnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, a scris publicaţia La Stampa, citată de Reuters.

Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer şi Moderna.

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunţul „complet neaşteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin COVID-19 către UE, a declarat marţi un oficial al UE pentru Reuters.

Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) au anunţat, marţi, oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce şase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui. Toate cele şase cazuri cu tulburare rară de coagulare a sângelui au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, simptomele apărând la şase până la 13 zile după vaccinare.

În Uniunea Europeană, comitetul de siguranţă al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a stabilit săptămâna trecută că pot fi listate drept efecte adverse rare ale vaccinului AstraZeneca cheagurile de sânge neobişnuite şi nivel scăzut de tromobocite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici