Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Vlad Marcoci, a fost schimbat din funcţie

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Vlad Marcoci, membru PDL Neamţ, a fost înlocuit din funcţie de către ministrul Mediului, Laszlo Borbely, în locul acestuia fiind numit Gheorghe Popescu, fostul director al ANL.

170 afișări

Surse din instituţiile de mediu au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că ministrul Laszlo Borbely a făcut o serie de reproşuri faţă de modul în care a Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a funcţionat în 2009.

Ministrul Mediului ar fi reproşat faptul că AFM, a cărei menire este să finanţeze proiecte de mediu, a rămas cu bani în buget la finalul anului, dar şi că nu ar fi dus la bun sfârşit niciunul dintre programele propuse, cu excepţia celui de înlocuire a maşinilor vechi, cunoscut sub numele de "Rabla".

Vlad Marcoci a fost numit în 16 ianuarie 2009 la conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu, prin decizie a premierului Emil Boc.

În perioada 2006-2008, Marcoci a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, ales pe lista PNL, iar în alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL, fiind ales vicepreşedinte al CJ Neamţ.

Gheorghe Popescu a condus Agenţia Naţională pentru Locuinţe până în februarie 2009, când a fost înlocuit cu Pavel Belinski.

Administraţia Fondului de Mediu este o instituţie publică, aflată în coordonarea Ministerului Mediului, care răspunde de gestionarea fondului pentru mediu destinat susţinerii şi realizării proiectelor pentru protecţia mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici