Preşedintele "Asociaţiei Colectiv": Ne dorim să participăm la întâlnirea dintre Guvern şi Arafat, „minte cu neruşinare”

Preşedintele "Asociaţiei Colectiv", Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în urma tragediei de la Colectiv, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că Raed Arafat „minte cu neruşinare” în răspunsul DSU la Raportul Corpului de Control şi că victimele îşi doresc să participe la discuţiile de la Guvern.

993 afișări
Imaginea articolului Preşedintele "Asociaţiei Colectiv": Ne dorim să participăm la întâlnirea dintre Guvern şi Arafat, „minte cu neruşinare”

Preşedintele "Asociaţiei Colectiv": Ne dorim să participăm la întâlnirea dintre Guvern şi Arafat care „minte cu neruşinare” (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Raed Arafat „minte cu neruşinare” în ceea ce priveşte acţiunile întreprinse de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) în noaptea de 30 octombrie, la Colectiv, a declarat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, pentru MEDIAFAX.

Totodată, Eugen Iancu susţine că membrii asociaţiei, victime ale incendiului din Colectiv, "doresc să participe la întâlnirea dintre Guvern şi Arafat”.

În ceea ce priveşte răspunsul DSU la Raportul Corpului de Control al Guvernului, Iancu spune că „ar trebui să răspundă la faptul că victimele s-au urcat în salvări şi salvările nu plecau, astfel încât unele victime s-au dat jos din ambulanţe şi au plecat prin mijloace proprii la spital”, a spus Iancu.

Motivul pentru care salvările spitalelor nu plecau era faptul că medicii realizau manevre de prim-ajutor pentru victime, iar ambulanţele SMURD nu ar avea medici la fel de bine calificaţi, spune Iancu. „Ar trebui să răspundă pentru faptul că paramedicii SMURD nu au dreptul să facă o injecţie, să pună perfuzii. Să spună câtă adrenalină au avut pe maşini”, a spus Iancu.

În ceea ce priveşte controversa transportului victimelor în străinătate, Iancu spune că „nu a existat transport pe cont propriu pentru că nu s-a permis. Poate explică Arafat cum au plecat victime care au murit pe avion pentru că nu au avut oxigen suficient în dotare”, întreabă Iancu.

Vizavi de răspunderea în faţa legii, Iancu aminteşte că legea pentru aceste intervenţii a fost făcută de Raed Arafat. „Este o lege făcută de el, dacă au murit oameni pentru că s-au încălcat aceste legi, trebuie să răspundă. Cine e medicul care s-a ocupat de triere conform Planului Roşu”, mai întreabă Iancu, care susţine că potrivit legii, la mai mult de 18 victime este nevoie de un medica care să trieze pacienţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici