Preşedintele Băsescu a graţiat o femeie care are nouă copii

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova a anunţat, duminică, faptul că preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de graţiere pentru Dalia Stoica, mamă a nouă copii, care a fost condamnată la trei ani şi jumătate pentru furt.

98 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a graţiat o femeie care are nouă copii

Preşedintele Băsescu a graţiat o femeie care are nouă copii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Directorul adjunct al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, Alin Popescu, a declarat că duminică reprezentanţii închisorii au fost informaţi că preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de graţiere pentru Dalia Stoica.

"Ni s-a comunicat că decretul de graţiere a fost semnat şi luni va fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat directorul adjunct al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, Alin Popescu.

Dalia Stoica, din Piatra-Olt, încarcerată pentru furt la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, mamă a nouă copii, a cerut să fie graţiată pentru a-şi putea creşte copiii rămaşi în grija fetei mai mari, o tânără de 17 ani.

Dalia Stoica (35 ani) a fost încarcerată, în februarie 2009, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după ce, în urmă cu nouă ani, a furat fier vechi, pe care l-a vândut cu suma de 17 lei. Femeia a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare în anul 2000, însă pentru a scăpa de pedeapsă a făcut cinci copii în această perioadă.

Imediat după ce a fost închisă, copiii femeii au rămas în grija fetei celei mai mari, în vârstă de 17 ani.

"Nu mai ştiu nimic de ei de când am fost închisă. Fata cea mare are grijă de toţi. Cel mai mic copil are un an şi câteva luni. Vă daţi seama că nu ştiu cum se descurcă. Mai am şi o fată bolnavă şi nu ştiu cum s-o descurca", spunea femeia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici