Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA: M-au chemat să asist la percheziţiile informatice. Nu ştiu dacă au fost ilegale contractele

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Dragoş Benea, a venit, marţi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care anchetatorii au făcut, luna trecută, percheziţii la sediul instituţiei şi la alte 27 de adrese din judeţ.

1864 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA: M-au chemat să asist la percheziţiile informatice. Nu ştiu dacă au fost ilegale contractele

Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA

Benea: M-au chemat să asist la percheziţiile informatice. Nu ştiu dacă au fost ilegale contractele

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Dragoş Benea, a arătat luni, la ieşirea din DNA, că a fost chemat de procurori pentru a asista la desigilarea echipamentelor informatice ridicate la percheziţii şi a precizat că, din punctul său de vedere, contractele semnate au fost legale.

Benea a spus că nu a dat declaraţii şi că a fost chemat de anchetatori doar pentru a asista la percheziţiile informatice ce se fac în dosar.

Preşedintele CJ Bacău a precizat că au fost desigilate mai multe hard-disk-uri şi calculatoare ridicate de anchetatorii DNA de la Consiliul Judeţean Bacău şi de la domiciliul lui.

Întrebat dacă au fost întocmite legal contractele verificate de către anchetatori, Bena a arătat că nu ştie, dar că, din punctul său de vedere, acestea sunt legale.

La 17 iulie, anchetatorii au făcut percheziţii la 28 de adrese din judeţul Bacău, inclusiv la trei instituţii publice, într-o cauză privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2005-2012, potrivit DNA.

Descinderile au vizat şi sediul Consiliului Judeţean Bacău, precum şi locuinţa preşedintelui CJ, Adrian Dragoş Benea, şi pe cele ale altor angajaţi ai instituţiei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente care au legătură cu ancheta desfăşurată în acest caz.

Reprezentanţii DNA au precizat că, în acest dosar, au început urmărirea penală in rem, pentru fapte de corupţie

Consiliul Judeţean Bacău este condus, din 2004, de Dragoş Adrian Benea, lider al filialei judeţene a PSD, şi de vicepreşedinţii Ionel Floroiu, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, şi Claudiu Constantin Năstasă (PNL).

Percheziţiile la sediul Consiliului Judeţean Bacău au avut loc la trei săptămâni de la descinderile făcute de procurorii DNA la Primăria Bacău. În urma acelor descinderi, primarul Romeo Stavarache a fost reţinut de procurorii DNA, în 26 iunie, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, vizaţi în acelaşi dosar, să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici