Preşedintele CJ Cluj: O eventuală preluare a Spitalului CF "nu e o bucurie" şi trebuie discutată

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, afirmă că un eventual transfer al Spitalului CF din Cluj-Napoca în subordinea instituţiei pe care o conduce "nu este o bucurie", în condiţiile în care CJ mai are în administrare şase spitale, iar fondurile nu sunt suficiente.

356 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Cluj: O eventuală preluare a Spitalului CF "nu e o bucurie" şi trebuie discutată

Horea Uioreanu (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Şeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, că ideea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, de transfer al spitalelor CF din ţară către autorităţile locale şi judeţene sau către Ministerul Sănătăţii "trebuie discutată".

"Stăm destul de rău cu banii şi avem şase spitale în subordinea CJ Cluj. Va trebui să discutăm despre ideea domnului ministru Fenechiu. Nu este o bucurie preluarea încă a unui spital, mai ales că nu se spune dacă se transferă şi sume de bani. Dar trebuie văzut exact cum se vrea acest transfer", a spus Uioreanu duminică.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la acest subiect.

Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca funcţionează din anul 1920, într-o clădire construită în anul 1884.

Unitatea medicală are 277 de paturi şi are în componenţă clinici de ORL - Oftalmologie, Chirurgie, Interne, Neurologie şi Terapie Intensivă.

Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi preluată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în timp ce spitalele CFR din ţară vor fi transferate către autorităţile locale şi judeţene sau către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, duminică, ministrul Relu Fenechiu.

"Am găsit în Ministerul Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Nu a putut nimeni să-mi explice de ce ministerul are nevoie de o casă de sănătate. Am vorbit deja cu premierul şi a fost de acord ca în cel mai scurt timp să transferăm casa de sănătate la Casa de sănătate naţională, iar toate spitalele să le transferăm către consilii judeţene, primării sau către Ministerul Sănătăţii", a afirmat Relu Fenechiu.

În subordinea Ministerului Transporturilor există 15 spitale, dintre care două în Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting şi Spitalul Clinic nr. 2 Căi Ferate.

De asemenea, există spitale CF şi la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Paşcani, Craiova, Simeria şi Drobeta-Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici