Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului de Urgenţă Ploieşti şi doi membri în CA au demisionat

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi cei doi membri în CA al SJU din partea Consiliului Judeţean Prahova au demisionat din funcţii, în urma recomandărilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii care au făcut ancheta de la SJU Ploieşti.

381 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului de Urgenţă Ploieşti  şi doi membri în CA au demisionat

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului de Urgenţă Ploieşti şi doi membri în CA au demisionat (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Mirela Neagu, care fusese numită în CA de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi ceilalţi doi membri ai CA numiţi din partea Consiliului Judeţean au demisionat din funcţii, ei fiind înlocuiţi, miercuri, prin vot al CJ Prahova, joi urmând să se constituie noul Consiliu de Administraţia al spitalului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că cei trei membri din partea CJ au demisionat din CA al SJU Ploieşti ca urmare a recomandărilor făcute de către comisia care efectuat controlului la spitalul din Ploieşti.

„În raportul Corpului de Control a fost o recomandare de schimbare a componenţei Consiliului de Administraţie. Eu le-am citit această recomandare şi ei şi-au dat demisia”, a spus Mircea Cosma.

Fosta preşedintă a CA a SJU Ploieşti, Mirela Neagu, este medic de familie şi a fost numită în CA de către preşedintele CJ Prahova, ea fiind şi consilier personal al lui Mircea Cosma.

În locul Mirelei Neagu, preşedintele CJ Prahova a numit un alt consilier personal de-al său, pe Gheorghe Rizea, specialist în accesarea de fonduri europene, Cosma motivând această numire prin faptul că doreşte să modernizeze spitalul pe bani europeni.

Ceilalţi doi membri numiţi în CA de către Consiliul Judeţean Prahova sunt de profesie inginer, respectiv economist.

Mircea Cosma a mai afirmat că joi, începând cu ora 10:00, are loc şedinţa în care se constituie noul Consiliu de Administraţie al spitalului şi că primul punct pe ordinea de zi după constituirea CA va fi stabilirea detaliilor privind lansarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al SJU PLoieşti. Această funcţie a rămas liberă ca urmare a demisiei managerului Adrian Strâmbeanu în urma solicitărilor făcute în acest sens de către secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat şi de către ministrul Eugen Nicolăescu.

Potrivit legii, din CA al SJU Ploieşti fac parte doi reprezentanţi ai DSP Prahova, doi reprezentanţi ai CJ Prahova, un reprezentant numit de preşedintele CJ Prahova şi, cu statut de invitat, câte un reprezentant al Colegiului Medicilor şi al Ordinului Asistenţilor medicali.

Ministerul Sănătăţii (MS) a făcut public, luni, raportul controlului făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

În raport sunt enumerate numeroase deficienţe, care l-au determinat pe secretarul de stat Raed Arafat să concluzioneze că unitatea sanitară a avut un "management defectuos şi iresponsabil".

Problemele găsite la spital sunt legate atât de lipsa dotărilor, cât şi de medicamente expirate şi alimente depozitate în condiţii improprii.

Ministerul Sănătăţii a controlat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici