Preşedintele sindicaliştilor Metrorex despre fostul director: A obţinut, în mod ilegal, de patru ori prelungirea mandatului

Preşedintele sindicaliştilor Metrorex, Ion Rădoi, a transmis, într-un comunicat remis MEDIAFAX marţi, că Dumitru Şodolescu nu a avut nicio legătură cu domeniul feroviar sau cu metroul, a obţinut prelungirea mandatului ilegal şi că nu a rezolvat probleme de bază ale companiei.

417 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sindicaliştilor Metrorex despre fostul director: A obţinut, în mod ilegal, de patru ori prelungirea mandatului

Ion Rădoi despre fostul director Metrorex: A obţinut, în mod ilegal, de 4 ori prelungirea mandatului

Sindicalistul justifică măsura luată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de a nu mai prelungi mandatul lui Dumitru Şodolescu, spunând că în timpul mandatului acestuia au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar ”metroul zburător” încă se află pe pereţii Depoului Berceni din ianuarie, deşi suma alocată pentru achiziţia acestuia depăşeşte 6 milioane de euro.

”Din punct de vedere tehnic, defecţiuni frecvente cel puţin la nivel săptămânal, culminând cu acel tren care ne-a costat peste 6 milioane de euro şi care şi acum se află pe peretţii Depoului Berceni, deşi incidentul a avut loc pe data de 26.01.2019”, afirmă Rădoi în comunicat.

De asemenea, neprelungirea mandatului a mai fost justificată prin neprezentarea contractului de mandat şi administrativ, astfel încât au fost înlocuiţi atât directorul general cât şi consiliul administrativ.

”Din punct de vedere legislativ, în conformitate cu Ordonanţa nr. 109 si Legea nr. 111 nu au fost în măsură să prezinte Contractul de mandat şi administrativ astfel încât a dus la înlocuirea Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar”, a adăugat sindicalistul.

Taguri:
metrou,
metrorex,
mandat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici