Preşedintele Zelenski s-a adresat, sub forma unei holograme, firmelor din tehnologie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi, în cadrul unei conferinţe la Paris, printre marile firme de tehnologie, apărând ca o hologramă şi făcând referire la "Războiul Stelelor", în încercarea de a obţine ajutor în lupta ţării sale împotriva Rusiei.

417 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Zelenski s-a adresat, sub forma unei holograme, firmelor din tehnologie

FOTO VivaTech/Twitter

Zelenski a declarat în faţa unei mulţimi de sute de persoane la târgul VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o şansă unică de a reconstrui ţara ca o democraţie complet digitală, relatează The Guardian.

"Este neobişnuit ca preşedinţii sau şefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect din "Războiul Stelelor" pe care îl punem în practică", a spus el.

"Vom învinge şi imperiul", a spus el, comparând forţele ruse cu băieţii răi din franciza "Războiul Stelelor".

Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferinţă în Elveţia, în următoarele săptămâni.

"Nicio altă ţară din lume nu vă va oferi o astfel de şansă de a folosi cele mai avansate tehnologii la nivel de stat", a spus el, adăugând: "Este un experiment şi o revoluţie digitală, precum şi modernizarea sistemului actual, toate în acelaşi timp."

Ucraina a fost lăudată pentru utilizarea tehnologiei în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunităţile cripto pentru a strânge fonduri şi chiar apelând cu succes la Elon Musk pentru a furniza infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici