Preşedinţia a anunţat, după şedinţa CSAT, decizia luată în legătură cu „problema Roşia Montană”

Administraţia Prezidenţială anunţă miercuri, după şedinţa CSAT, că problema Roşia Montană va gestionată în continuare de către Guvernul României.

4929 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia a anunţat, după şedinţa CSAT, decizia luată în legătură cu „problema Roşia Montană”

Preşedinţia a anunţat, după şedinţa CSAT, decizia luată în legătură cu „problema Roşia Montană”

"Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a informat membrii Consiliului cu privire la stadiul includerii „Peisajului cultural minier de la Roşia Montană” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. ubiectul „Roşia Montană”, ca parte a patrimoniului cultural naţional şi a patrimoniului cultural universal, a fost permanent în atenţia Preşedintelui României, atât din punct de vedere cultural, cât şi sub aspect social, cu impact major într-o zonă istorică a României. Tema supusă atenţiei are o dimensiune patrimonială, iar în baza cadrului legal existent, Guvernul României dispune de instrumentele şi de instituţiile abilitate pentru a gestiona întregul proces de includere a „Peisajului cultural minier de la Roşia Montană” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În baza prevederilor constituţionale şi legale, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au luat act de informarea făcută de către ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, urmând ca problematica să fie în continuare gestionată de către Guvernul României", se arată în comunicatul transmis de preşedinţie.

În aceeaşi şedinţă de miercuri, pe ordinea de zi s-a aflat aprobarea obiectivelor României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfăşura în perioada 11-12 iulie a.c. Reuniunea va reprezenta o oportunitate de exprimare concretă a unităţii şi solidarităţii aliate, respectiv a relaţiei transatlantice şi a determinării aliate în faţa ameninţărilor globale sporite..

În cadrul şedinţei CSAT, membrii Consiliului au analizat şi aprobat, totodată, forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului anul viitor. Comparativ cu anul 2018, acestea sunt mai mari cu 305 militari din Armata României, ceea ce reprezintă o creştere de 11,7%.

Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.098 militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 932 militari şi poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici