Preţul biletelor de metrou din Paris se va dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Preţul biletelor de metrou din Paris aproape se va dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024, a declarat marţi preşedintele regiunii capitalei franceze, adăugând că rezidenţii cu abonamente vor fi protejaţi de această creştere temporară, iar vizitatorii vor plăti "un preţ corect".

224 afișări
Imaginea articolului Preţul biletelor de metrou din Paris se va dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Preţul biletelor de metrou din Paris se va dubla în timpul Jocurilor Olimpice din 2024

Primarul Parisului a avertizat săptămâna trecută că serviciile de transport public, care sunt asigurate de autoritatea regională, vor fi insuficiente în timpul evenimentelor. Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, iar cele paralimpice între 28 august şi 8 septembrie.

"În timpul Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice, regiunea Ile de France îşi va creşte în mod dramatic oferta de transport. Este exclus ca locuitorii să susţină acest cost", a declarat preşedintele regiunii, Valerie Pecresse, pe reţelele de socializare.

"Vom crea un nou abonament, Paris 2024 pass, care va permite vizitatorilor să călătorească în întreaga regiune Ile de France. Acesta va costa 16 euro pe zi şi până la 70 de euro pe săptămână. Este un preţ corect", a declarat Pecresse într-o înregistrare video.

Ea a precizat că un bilet de metrou pentru o singură călătorie va costa 4 euro pentru perioada 20 iulie - 8 septembrie, adăugând că rezidenţii din regiune care au un abonament lunar sau anual obişnuit nu vor fi afectaţi.

Un abonament lunar costă în mod normal 84,10 euro, în timp ce călătoria simplă costă în prezent 2,10 euro.

Săptămâna trecută, primarul Parisului a atacat-o pe Pecresse, spunând că transportul în capitala franceză nu va fi pregătit să acopere nevoile.

Ministrul Transporturilor, Clement Beaune, l-a susţinut marţi pe Pecresse, afirmând că Parisul va fi "pregătit", adăugând că "este important să nu existe schimbări pentru parizieni în timpul Jocurilor".

Pecresse a spus că este crucial ca locuitorii din regiunea pariziană să fie protejaţi.

"Preţurile vor creşte pentru ca Jocurile Olimpice să fie 100% accesibile cu transportul public", a declarat ea marţi reporterilor la o cursă de testare a viitoarei linii 15 a metroului.

"Serviciile publice au un cost şi a pretinde contrariul este o minciună. Dacă nu vor plăti vizitatorii, atunci o vor face plătitorii de taxe".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici