Preţul gazelor ar putea să scadă la toamnă - oficial

Preţul gazelor naturale ar putea să scadă în toamnă, dar o astfel de decizie trebuie analizată cu atenţie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.

11 afișări
Imaginea articolului Preţul gazelor ar putea să scadă la toamnă - oficial

Preţul gazelor ar putea să scadă la toamnă - oficial

"Preţul gazelor a scăzut la nivel internaţional, dar chiar dacă s-au redus şi consumurile nu putem scădea preţurile pentru că astfel nu am mai putea să înmagazinăm pentru iarnă. Un procent de 22% din coşul de gaze este importat, în lunile mai şi iunie trebuie să creştem importurile, apoi în iulie-septembrie este posibil să se simtă o scădere a precentului de gaz din import şi a preţului la gaze, dar trebui să fim prudenţi pentru că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei nu a reuşit să stabilească o procedură a preţului de înmagazinare", a spus Şerban.

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a declarat, la începutul săptămânii, că o reducere a preţului gazelor şi electricităţii ar putea să aibă loc la 1 iulie, dar o decizie în acest sens nu a fost încă luată.

Preţul gazelor a scăzut cu 3% la 1 mai.

Şerban a afirmat că firmele private nu sunt dispuse să soluţioneze problemele din sector. El a adăugat că firmele private de distribuţie vor să importe gaze pentru înmagazinare în trimestrele 3 şi 4, când preţul gazelor importate creşte, dar va fi prea tîrziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici