Preţurile la energia electrică vor creşte la 1 iulie

Preţurile la energie electrică pentru populaţie vor creşte la 1 iulie, fiind puţin probabil să rămână la nivelul actual, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementate în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opriş.

16 afișări
Imaginea articolului Preţurile la energia electrică vor creşte la 1 iulie

Preţurile la energia electrică vor creşte la 1 iulie (Imagine: Mediafax Foto)

El a adăugat că procentajul de creştere nu este cunoscut acum, noile tarife urmând să fie cunoscute doar după ce ANRE va finaliza o serie de calcule, în luna iulie.

Vicepreşedintele ANRE a reiterat, astfel, afirmaţiile de săptămâna trecută, când a declarat că preţurile ar putea să crească la 1 iulie. El a explicat atunci că o cauză a majorării este reprezentantă de costurilor producătorilor de energie în privinţa emisiilor de CO2.

"La 1 iulie vom avea o ajustare mai profundă, iar costurile cu emisiile de CO2 ar putea fi un factor care să preseze preţurile", a spus Opriş.

Cea mai recentă majorare a tarifelor la energia electrică, cu circa 4%, a avut loc la 1 aprilie 2007.

Tarifele la energia electrică furnizată consumatorilor captivi, categorie care include populaţia şi micii consumatori industriali, sunt evaluate de regulă de două ori pe an.

ANRE poate însă efectua astfel de evaluări de mai multe ori pe an, dacă producătorii de energie solicită creşteri ale preţurilor sau dacă intervin situaţii neprevăzute, cum ar fi seceta şi reducerea cantităţilor de energie de pe piaţă, oprirea unor producători, majorarea preţurilor combustibililor utilizaţi în producerea de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici