Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi menţinute la 1 ianuarie 2008

Preţurile la energia electrică şi gazele naturale furnizate populaţiei vor fi menţinute la 1 ianuarie 2008, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

1 afișare
Imaginea articolului Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi menţinute la 1 ianuarie 2008

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi menţinute la 1 ianuarie 2008

ANRE a precizat, într-un comunicat, că preţurile la gaze ar fi trebuit să urce semnificativ, dar o decizie va fi adoptată în luna ianuarie a anului 2008.

"În ceea ce priveşte gazele naturale, ANRE nu a luat decizia finală asupra unor eventuale modificări ale preţurilor la gazele naturale de la 1 ianuarie 2008. În urma analizelor efectuate de departamentul de specialitate al ANRE a rezultat că preţul gazelor naturale ar trebui să crească semnificativ", se spune în comunicat.

Totodată, amânarea creşterii preţurilor la gaze este explicată şi prin continuarea discuţiilor dintre ANRE şi companiile din sectorul gazelor naturale.

"ANRE a hotărât să continue discuţiile cu operatorii din sistem pentru a identifica şi implementa soluţii prin care impactul majorării preţului gazelor naturale din import şi al ajustării tarifelor de distribuţie să fie diminuat. Ca urmare a acestei hotărâri, preţul gazelor naturale rămâne deocamdată nemodificat pentru 1 ianuarie 2008, o decizie finală urmând a fi luată după finalizarea discuţiilor, cel mai probabil în cursul lunii ianuarie anul viitor", se arată în comunicat.

Potrivit ANRE, menţinerea tarifelor actuale la electricitate este posibilă prin intrarea în funcţiune, în luna septembrie, a celui de-al doilea reactor nuclear al centralei de la Cernavodă, care a suplimentat cantitatea de energie destinată populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici