Prigoană: Am scos un scor onorabil, la fel şi PDL, ţinând cont de conjunctură

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, duminică noaptea, că, din punctul său de vedere, el a scos "un scor onorabil", "la fel şi PDL, ţinând cont de conjunctura în care s-au desfăşurat alegerile", chiar dacă democrat-liberalii au plătit politic măsurile luate.

156 afișări
Imaginea articolului Prigoană: Am scos un scor onorabil, la fel şi PDL, ţinând cont de conjunctură

Silviu Prigoană (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, am scos un scor onorabil, la fel şi PDL, ţinând cont de conjunctura în care s-au desfăşurat alegerile, după măsurile pe care le consider că au fost măsuri bune, chiar dacă am plătit politic acest lucru", a declarat Prigoană, la plecarea de la sediul PDL Bucureşti.

El a ţinut să îl felicite pe Sorin Oprescu pentru câştigarea celui de-al doilea mandat de primar al Capitalei.

"Oricum, peste doi ani ne vom vedea din nou la urne", a adăugat Prigoană, care a menţionat că peste doi ani vor fi alegeri prezidenţiale la care ar putea candida Sorin Oprescu.

Silviu Prigoană a mai declarat că pentru el a fost o surpriză şi scorul pe care l-a obţinut.

Întrebat despre pierderea de către PDL a sectoarelor 3 şi 6, Prigoană a răspuns că PDL "nu avea certificat de moştenitor" pentru aceste primării.

În opinia sa, pentru rezultatul obţinut în alegeri "de vină au fost criza şi recesiunea", şi nu cineva din partid.

"De vină au fost criza şi recesiunea care au dat buzna peste noi. Nu e un eşec al partidului, partidul a salvat ţara, din punctul meu de vedere, şi ceea ce am făcut am plătit astăzi la urne. Acesta e trendul şi altădată au fost alte trenduri. De data asta a fost trendul nostru să plătim măsurile pe care le-am luat", a spus Prigoană.

Întrebat despre pierderea funcţiilor de primar la sect 3 şi 6, Prigoană a apreciat că aceste sectoare "nu erau proprietatea" PDL.

"Nu aveam certificat de moştenitor pe ele, nu erau proprietatea noastră", a adăugat Silviu Prigoană.

El a fost întrebat dacă Elena Udrea ar trebui să demisioneze de la şefia PDL Bucureşti. "Nu, de ce să-şi asume? Nu e un eşec, e părerea dvs. Faceţi calculele, când eram în Alianţa D.A., scorul era identic", a explicat Prigoană.

Sorin Oprescu a obţinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucureşti, cu 64,11%, iar Silviu Prigoană, candidatul PDL, a obţinut 17,58 la sută, potrivit exit-poll-ului CURS, difuzat de Realitatea TV.

Sorin Oprescu a obţinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucureşti, cu 65,8%, în timp ce candidatul PDL, Silviu Prigoană a obţinut 15,7%, potrivit exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3.

Sorin Oprescu a obţinut al doilea mandat de primar general al Capitalei, cu 64,6 %, iar Silviu Prigoană (PDL) a obţinut 13,2%, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici