Prima audiere a şoferului de la Fântâna Mioriţa care era să omoare patru oameni: M-am emoţionat! - VIDEO

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au audiat, luni, pentru prima dată pe şoferul maşinii de teren care, anul trecut, s-a şicanat în trafic cu un alt conducător auto în zona Fântânii Mioriţa din Capitală, acesta declarând că "a fost în şoc emoţional".

8552 afișări
Imaginea articolului Prima audiere a şoferului de la Fântâna Mioriţa care era să omoare patru oameni: M-am emoţionat! - VIDEO

Prima audiere a şoferului de la Fântâna Mioriţa care era să omoare patru oameni: M-am emoţionat! - VIDEO

Iulian Şerban Sănducu este acuzat de procurorii Parchetului Capitalei de tentativă de omor calificat după ce, în data de 15 iulie 2015, când se afla la volanul unui Volkswagen Touareg, s-a şicanat în trafic cu şoferul unei Dacia Logan şi, la un moment dat, în apropiere de Fântâna Mioriţa din Capitală, a virat brusc la dreapta, a acroşat celălalt autoturism şi l-a proiectat în afara drumului. În maşina acroşată erau trei persoane, iar o a patra persoană mergea pe trotuar în momentul în care autoturismul lovit a trecut prin faţa sa.

Ancheta procurorilor a fost demarată însă abia după ce pe reţelele de socializare a fost postată înregistrarea video a accidentului. Întreaga scenă a fost filmată cu o cameră montată pe o altă maşină aflată în spatele celor doi, iar pe înregistrare se vede cum Iulian Sănducu, şoferul maşinii de teren, loveşte celălalt autoturism.

În faţa instanţei de judecată, Sănducu a spus că a avut această reacţie violentă fiindcă a fost în şoc emoţional.

,,Nu am dorit nicio clipă să produc o coliziune şi nici nu am dorit să pun în pericol viaţa cuiva. Dacia Logan a intrat în faţa mea şi după câteva momente a pus brusc frână, fără niciun motiv. În acel moment m-am speriat foarte tare, am frânat, apoi m-a cuprins un sentiment de revoltă. Am hotărât să îl determin pe celălalt conducător auto să oprească pentru a purta o discuţie în legătură cu manevra sa. La scurt timp, şoferul Daciei a trecut pe banda doi de circulaţie, moment în care eu, cu intenţia de a-l opri, l-am depăşit şi am vrut să intru în faţa acestuia, dar nu am fost atent la schimbarea direcţiei, nu m-am mai asigurat şi l-am acroşat. Eram în şoc emoţional”, a declarat Iulian Sănducu.

Acesta nu a putut să explice instanţei de judecată, concret, de ce a vrut să îl oprească în mijlocul drumului pe Florin Constantin, conducătorul Daciei Logan, ci a spus că, din ce îşi aminteşte, voia doar să îl întrebe de ce a pus frână, dar nici el nu îşi poate explica manevra.

,,Detest acest tip de manifestări, dar iată că am ajuns să le fac. Sunt angajat de 15 ani la ROMATSA, sunt controlor de trafic aerian, şi sunt considerat o persoana calmă şi echilibrată”, a mai precizat Sănducu în faţa magistraţilor.

După producerea coliziunii, şoferul a oprit şi s-a dus să îi ajute pe cei trei ocupanţi ai Daciei Logan să iasă din maşină. Şi-a recunoscut vinovăţia şi au mers cu toţii la Biroul de Accidente Rutiere Uşoare din Sectorul 1, unde a fost întocmit un proces verbal de constatare şi s-a stabilit ca asigurarea auto a controlorului de trafic să acopere pagubele produse. Tot acolo, Sănducu spune că i-a dat suma de 1.000 de lei şoferului maşinii pe care a lovit-o, în compensaţie pentru timpul pierdut.

După ce înregistrarea video cu agresiunea din trafic a ajuns în mass-media, procurorii au deschis dosar penal pe numele lui Iulian Sănducu şi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor calificat şi deranjarea ordinii şi liniştii publice. Iniţial, acesta a declarat procurorilor că nu a fost vorba de o şicanare în trafic, ci ar fi vrut să intre la benzinăria din apropiere ca să îşi ia ţigări. În faţa instanţei, însă, a recunoscut că a minţit, spunând că îi era ruşine de fapta sa şi se temea de reacţia publică.

În acest dosar s-au constituit părţi civile Florin Constantin, şoferul Daciei Logan lovite de Sănducu, Ion şi Aurora Constantin, părinţii şoferului, care se aflau în maşină în momentul în care aceasta a fost acroşată, şi Iuliana Brad, femeia pe lângă care a trecut autoturismul scăpat de sub control. Cei patru solicită lui Iulian Sănducu daune morale şi materiale de peste 50.000 de euro.

Dacă va fi găsit vinovat de tentativă de omor calificat, controlorul de trafic aerian riscă să stea în spatele gratiilor până la 14 ani şi să plătească despăgubirile cerute de părţile vătămate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici