Prima intervenţie a pompierilor români în Grecia, în zona Kouvaras

Pompierii români dislocaţi în Grecia au primit, luni, de la ofiţerul de legătură al autorităţilor elene, misiunea de a se deplasa în zona Kouvaras, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată.

310 afișări
Imaginea articolului Prima intervenţie a pompierilor români în Grecia, în zona Kouvaras

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urmă cu puţin timp, pompierii români dislocaţi în Grecia, au primit, de la ofiţerul de legătură al autorităţilor elene, misiunea de a se deplasa în zona Kouvaras, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată.

Astfel, 32 de pompieri români, patru autospeciale de stingere, o autocisternă de 30 de tone cu apă şi două autospeciale de teren sunt în drum spre locaţia indicată.

În perioada 1 iulie - 1 august 2023, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc. Programul de asistenţă este finanţat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile elene, după incendiile devastatoare înregistrate în anul 2021.

Al doilea contingent format din 40 de pompieri români a plecat vineri în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autorităţile elene prin activităţi de monitorizare a zonelor cu risc de incendiu din estul Atenei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici