Prima noapte la închisoare. Avocatul lui Mazăre: S-a apucat de citit istorie, geografie. I-au mai intrat doi colegi în cameră

Apărătorul lui Radu Mazăre, Lizeta Haralambie, a declarat marţi că fostul primar al Constanţei se aştepta să fie arestat şi că la Rahova nu s-a plâns de nimic, subliniind că acesta a început să citească istorie şi geografie. Avocatul a mai spus că Mazăre are doi colegi de celulă.

4360 afișări
Imaginea articolului Prima noapte la închisoare. Avocatul lui Mazăre: S-a apucat de citit istorie, geografie. I-au mai intrat doi colegi în cameră

Prima noapte la închisoare. Avocatul lui Mazăre: S-a apucat de citit istorie, geografie. I-au mai intrat doi colegi în cameră

„Este OK, nu a reacţionat în niciun fel, se aştepta (să fie arestat, n.r.). (Starea lui, n.r.) e foarte bună. Este sănătos. Rămâne în carantină 21 de zile. Nu am stat să discutăm de regrete. Am fost să discutăm juridic ce urmează. Astăzi (marţi, n.r.) o să îl ducă la instanţă şi cam atât. S-a odihnit, a dormit, citeşte. Citeşte ce cărţi prinde. Citeşte foarte mult, istorie, geografie, politic. S-a apucat de citit. Nu s-a plâns de absolut nimic. A fost aseară singur în cameră. Astăzi (marţi, n.r.) i-au mai intrat doi colegi şi este OK”, a declarat avocatul lui Radu Mazăre, Lizeta Haralambie.

Apărătorul a mai subliniat că fostul primar al Constanţei i-a dictat un comunicat care va fi transmis presei după ce va fi redactat.

Radu Mazăre aşteaptă să fie dus de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţa să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în dosarul Polaris. În acest dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Fostul primar a fost plasat, în acest dosar, sub control judiciar, însă acesta a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele său. Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, a fost escortat cu Poliţia până la Penitenciarul Rahova.

Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava având escală la Paris. Mazăre a fost plecat în Madagascar mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaţilor săi, pentru a obţine azil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici