Primar PNL, la referendum: Sunt nonconformist, dar când e vorba de familie, sunt tradiţionalist

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat, duminică dimineaţa, la ieşirea din secţia votare, că deşi este un nonconformist, atunci când vine vorba de familie este tradiţionalist şi că ar fi bani cheltuiţi cu adevărat degeaba dacă referendumul va fi declarat invalid.

593 afișări
Imaginea articolului Primar PNL, la referendum: Sunt nonconformist, dar când e vorba de familie, sunt tradiţionalist

Primar PNL, la referendum: Sunt nonconformist, dar când e vorba de familie, sunt tradiţionalist

Nicolae Robu a venit, duminică dimineaţa, la secţia de votare deschisă la şcoala Generală Nr. 30, aflată în cartierul Soarelui din Timişoara, însoţit de soţia sa. După ce a votat, primarul Timişoarei a declarat presei că este un tip tradiţionalist atunci când vine vorba de familie.

“Am fost la vot, nu vă pot spune cum am votat, dar vă pot spune ceea ce am declarat şi altădată, că deşi, în general, eu sunt un tip nonconformist şi sunt cunoscut ca atare, când este vorba de anumite lucruri, inclusiv când e vorba de familie, sunt tradiţionalist şi sunt aderat la valorile consacrate de-a lungul timpului ca valori specifice poporului nostru şi multor altor popoare. Nu mai sunt la fel de nonconformist”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timişoarei a declarat că nu este de acord cu campania de boicotare a referendumului pentru familie, considerând că se vor cheltui bani cu adevărat degeaba dacă acesta va fi declarat invalid.

“Pentru lumea informată, întrebarea de pe buletinul de vot este foarte clară. La orice referendum întrebarea se formulează în acest fel şi evident cei ce vin la vot trebuie să ştie că există deja legi care stabilesc cum să fie reglementate lucrurile, prin referendum doar se exprimă acordul cu acele legi. Era nevoie de acest referendum pentru că legile se schimbă uşor, relativ uşor, pot fi schimbate şi prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, pot fi schimbate de o majoritate parlamentară sau constituită ad-hoc oricând, în timp ce ceea ce se stabileşte prin referendum nu mai poate fi modificat decât tot prin referendum. Deci, dacă în Constituţie se statuează anumite lucruri, e nevoie de referendum pentru ca el să fie reglementate altfel. (…) Dacă tot s-a ajuns să se facă referendumul, în urma semnăturilor a trei milioane de cetăţeni ai României, atunci nu-i oare păcat ca toată această cheltuială să fie de pomană şi referendumul să fie invalid?”, a mai precizat Nicolae Robu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici