Boicotul referendumului de către preşedinţii de secţii a continuat şi în ziua VOTULUI. O secţie din Bucureşti, închisă pentru 2 ore

Secţia 556 din Sectorul 3 al Capitalei a fost închisă aproape două ore de la începerea votului, pentru că a lipsit preşedintele desemnat, iar alegătorii arondaţi au încercat să voteze mergând la altă secţie. Preşedintele şi-a motivat absenţa explicând că nu a fost anunţat la timp.

1189 afișări
Imaginea articolului Boicotul referendumului de către preşedinţii de secţii a continuat şi în ziua VOTULUI. O secţie din Bucureşti, închisă pentru 2 ore

Boicotul referendumului de către preşedinţii de secţii a continuat şi în ziua VOTULUI. O secţie din Bucureşti, închisă pentru 2 ore

Preşedintele secţiei de votare nr. 557 din Sectorul 3 al Capitalei susţine că mai mulţi alegători, repartizaţi la secţia de votare alăturată, nr. 556, nu au putut vota pentru că a lipsit preşedintele desemnat.

“Au întârziat (n.r - la secţia 556) două ore. Oamenii care sunt la secţia nr. 556 veneau la noi şi i-am îndrumat să vină puţin mai târziu. Le-am explicat că e o problemă cu preşedintele şi au înţeles şi au revenit. Am văzut mulţi oameni care au revenit sa voteze. (...) Acum e totul normal, lumea votează", a spus, pentru MEDIAFAX, preşedintele secţiei de votare nr. 557 din Capitală, Ion Şchiopu.

Şchiopu precizează că secţia nr.556 a fost închisă pentru două ore din motiv că preşedintele secţiei a lipsit.

“Nu a venit pur şi simplu (n.r - preşedintele). Am înţeles ca mulţi preşedinţi au renunţat din diverse motive. Într-adevăr, şi eu se pare ca am luat locul altcuiva, am fost şi eu anunţat în ultimul moment. Am înţeles ca preşedintele a fost anunţat târziu (cel de la secţia alăturată, n.r.), probabil ca l-a anunţat cineva, a fost anunţat cu două ore înainte de a veni. (...) În jur de 20 de persoane de la cealaltă secţie au venit la noi. Au revenit şi au votat la secţia unde erau arondaţi”, a mai adăugat Ion Şchiopu.

De cealaltă parte, preşedintele secţiei de votare nr. 556 a refuzat să discute cu jurnaliştii, el explicând doar că a fost anunţat târziu ca ar ocupa această funcţie. El a precizat ca secţia de votare a fost deschisă “puţin peste ora 8”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici