Primăria Capitalei va tăia peste 600 de milioane de lei de la străzi, şcoli şi biserici, din cauza veniturilor scăzute

Primăria Capitalei este nevoită să taie 600 de milioane de lei din buget (aproximativ 10%), din cauza încasărilor mai mici din cotele din impozit pe primele cinci luni, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri. Principalele tăieri vor fi de la şcoli, străzi, spaţii verzi sau biserici.

1280 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va tăia peste 600 de milioane de lei de la străzi, şcoli şi biserici, din cauza veniturilor scăzute

PMB taie 608 milioane de la străzi, şcoli şi biserici din cauza veniturilor scăzute

„Având în vedere gradul efectiv de realizare a veniturilor în primele 5 luni ale anului curent, când se constată o diminuare a veniturilor bugetului local, urmare a încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 se constată necesitatea rectificării atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Municipiului Bucureşti cât şi reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent”, se arată în expunerea de motive a proiectului de rectificare bugetară aprobat, miercuri, în şedinţa CGMB.

Suma propusă pentru diminuare este, potrivit proiectului de hotărâre, de 608 milioane de lei, adică aproximativ 10% din bugetul total.

Principalele tăieri:

- 35 de milioane de la învăţământ,
- 11 milioane de la promovarea culturii tradiţionale,
- 33 de milioane de la întreţinere parcuri şi spaţii verzi,
- 53 de milioane de la Transporturi,
- 5 milioane de lei mai puţin la biserici,
- 10 milioane de lei mai puţin la Administraţia Străzilor,
- Centrul de creaţie artă şi tradiţie, minus 11 milioane,
- 3 milioane mai puţin la Poliţia Locală,
- Administraţia Monumentelor, tăiere de 14 milioane de lei.

Pe de altă parte, 51 de milioane de lei vor merge în plus la Administraţia Spitalelor, potrivit proiectuluui de rectificare aprobat în şedinţa Consiliului General de miercuri.

„În ceea ce priveşte rectificarea, aceasta a ţinut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanţelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, şi să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătăţii creşte cu 50 de milioane de lei, şi sunt şi alte creşteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituţii”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea şedinţei CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici