Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 40 de autobuze noi din Polonia, cu aproape 50 milioane lei

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 40 de autobuze noi pentru societatea de transport în comun, de la firma Solaris din Polonia, care a câştigat licitaţia organizată în acest sens, cu o ofertă de aproape 50 de milioane de lei.

322 afișări
Imaginea articolului Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 40 de autobuze noi din Polonia, cu aproape 50 milioane lei

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 40 de autobuze noi din Polonia, cu aproape 50 milioane lei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Cluj-Napoca, instituţia a finalizat procedura de atribuire a acordului-cadru pentru 40 de autobuze articulate noi.

"Firma Solaris Bus & Coach Polonia a fost declarată câştigătoarea acestei licitaţii, având o ofertă financiară de 49,6 milioane de lei fără TVA (faţă de valoarea estimată de 50,7 milioane de lei fără TVA). Firma câştigătoare a acumulat 100 de puncte, conform punctajului întocmit pe baza criteriilor de atribuire. S-a avut în vedere perioada de garanţie, în acest caz trei ani/180.000 de kilometri, consumul de combustibil - 60,5 litri/100 de kilometri, costuri cu poluanţii şi valoarea raportului masă utilă/ masă maxim admisă", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Primăriei clujene au menţionat că de licitaţie a fost interesată şi firma Mercedes Benz România SRL, dar oferta acesteia a fost respinsă ca inacceptabilă, deoarece nu a depus documentele de calificare şi propunerea tehnică în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) până la ora şi data stabilite prin fişa de date a achiziţiei şi nici nu a făcut dovada unui motiv tehnic din cauza căruia să fi fost în imposibilitatea obiectivă de depunere a acestor documente.

"Oferta financiară a Mercedes Benz România SRL a fost de 50,5 milioane de lei fără TVA", au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Licitaţia deschisă prin mijloace electronice pentru încheierea acordului-cadru pentru 40 de autobuze articulate noi a fost publicată în 9 aprilie în SEAP şi JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene), iar deschiderea ofertelor a avut loc online, în 22 mai.

Primăria Cluj-Napoca va finanţa achiziţia celor 40 de autobuze dintr-un credit obţinut de la CEC, iar acestea vor fi utilizate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Parcul auto al CTP numără, în prezent, 213 autobuze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici