Primăria Mangalia, preluată cu executor judecătoresc de către Ion Mincă

Liderul PC Constanţa, Ion Mincă, a mers, miercuri, cu executor judecătoresc pentru a încerca să intre în sediul Primăriei Mangalia, pentru a-şi prelua atribuţiile de primar interimar după ce primarul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, nici jurnaliştii nefiind lăsaţi să intre în incintă.

1133 afișări
Imaginea articolului Primăria Mangalia, preluată cu executor judecătoresc de către Ion Mincă

Ion Mincă (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Ion Mincă, lider al PC Constanţa, care în calitate de viceprimar ar fi trebuit să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia încă din 24 noiembrie, după cum anunţa prefectul judeţului, Claudiu Palaz, nu a putut face acest lucru, reprezentanţii Primăriei contestând desemnarea sa ca primar interimar.

În aceste condiţii, Mincă a apelat la un executor judecătoresc cu care a mers, miercuri, la primărie, într-un final reuşind să intre în sediu. La intrarea în primărie s-a creat o busculadă între jurnalişti şi forţele de ordine, care nu au permis accesul presei.

"Consiliul Local a făcut o şedinţă de îndată în care a decis ca Sorin Andrei să fie numit primar, însă nu există niciun ordin emis de prefect în acest sens. Refuză, fără nicio explicaţie, să-mi predea ştampila de primar. Nu am reuşit să ajung la etajul 1, uşile sunt încuiate", a spus Ion Mincă, cerându-le jurnalişilor "un sfat".

El a mai spus că dacă nu va reuşi să intre în posesia ştampilei va face plângere penală împotriva reprezentanţilor Primăriei Mangalia.

La ora transmiterii acestei ştiri, Ion Mincă se află în continuare în primărie pentru a putea intra în posesia ştampilei de primar.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat, în 24 noiembrie, că atribuţiile de primar al municipiului Mangalia au fost preluate de liderul PC Constanţa, Ion Mincă, după ce edilul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, iar ordinul prin care atribuţiile fuseseră preluate de alt viceprimar a fost anulat.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat că a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Local Mangalia prin care Constantin Filimon fusese numit viceprimar, dar şi pe cea prin care Ion Mincă fusese schimbat din funcţia de viceprimar. În aceste condiţii, reprezentantul Guvernului susţinea că rămâne în vigoarea hotărârea Consiliului Local prin care Ion Mincă, liderul PC Constanţa, fusese numit în funcţia de viceprimar al municipiului Mangalia.

Tot în 24 noiembrie, consilierii locali din municipiul Mangalia l-au votat pe liberalul Sorin Andrei în funcţia de viceprimar al oraşului. Initial, PSD şi PDL îl susţinuseră pe Constantin Filimon pentru funcţia de viceprimar, însă în cele din urmă Sorin Andrei a primit 10 voturi.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a emis, în 14 noiembrie, ordinul de eliberare din funcţie pentru primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că edilul s-ar afla în incompatibilitate.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, l-a acuzat pe prefectul Claudiu Palaz că a blocat activitatea Primăriei Mangalia prin decizia de eliberare din funcţie a primarului Mihai Claudiu Tusac şi prin revocarea ordinului prin care viceprimarul Constantin Filimon preluase atribuţiile edilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici