Primăria Sectorului 1 a majorat amenzile pentru cei care adoptă câini şi îi lasă pe stradă

Persoanele care au adoptat câini de la adăpostul Sectorului 1 şi i-au lăsat pe stradă vor fi amendaţi cu 2.500 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate vineri a Consiliul Local.

579 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 a majorat amenzile pentru cei care adoptă câini şi îi lasă pe stradă

Primăria Sectorului 1 a majorat amenzile pentru cei care adoptă câini şi îi lasă pe stradă (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Prin Hotărârea Consiliului Local, adoptată în sedinţa extraordinară de vineri, a fost majorat la 2.500 de lei cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice şi juridice care au luat câini în adopţie şi, ulterior, i-au lăsat pe stradă, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Amenzile vor fi date dacă, în urma controalelor, se va constata că persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară din Sectorul 1, situat pe Şoseaua Odăi nr. 3-5, nu ţin animalul la adresa indicată.

De asemenea, constituie contravenţie "neanunţarea în termen de cinci zile, la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat".

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1.

În urma controalelor făcute de Poliţia Animalelor la domiciliul sau sediul persoanelor care au luat câini spre adoptie, în peste 90 la sută din cazuri s-a constatat că animalele adoptate erau la adresa de domiciliu, iar în cazul celorlalte 10 procente s-au aplicat amenzi.

"Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falşilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea", a declarat Andrei Chiliman, citat în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au precizat că în anul 2009 a fost înfiinţată Poliţia Animalelor, care a strâns de pe străzi aproximativ 6000 de câini comunitari, din care în ultimii cinci ani au fost adoptaţi doar aproximativ 1.000.

Primăria Sectorului 1 este singura autoritate locală de sector care a construit un adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta având o capacitatea mai mare decât adăpostul Primăriei Capitalei.

Municipalitatea va organiza în 6 octombrie referendum local, bucureştenii fiind chemaţi să se pronunţe prin "da" sau "nu" la următoare întrebare: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?".

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a venit după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, care era împreună cu acesta când, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici