Primăria Sectorului 2: Toate cele 33 de magazine etnobotanice au fost închise

Toate magazinele care comercializează substanţe etnobotanice au fost închise, miercuri fiind oprită activitatea în ultimele 16 astfel de spaţii, a anunţat Primăria Sectorului 2.

102 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 2: Toate cele 33 de magazine etnobotanice au fost închise

Primăria Sectorului 2: Toate cele 33 de magazine etnobotanice au fost închise (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ultimele 16 magazine de produse etnobotanice, dintr-un total de 33 câte funcţionau în Sectorul 2, au fost închise miercuri, celelalte 17 fiind închise la începutul lunii februarie, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 2.

Inspectorii Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 şi reprezentanţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor au intervenit în forţă pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor de închidere a celor 16 magazine, a precizat sursa citată.

Ofiţerii BCCO au confiscat toată marfa pusă la vânzare de către "magazinele de vise", aceasta urmând să fie distrusă.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au precizat că vânzătorii unui magazin de pe Calea Moşilor au fugit din spaţiul comercial la vederea echipelor mixte de control, abandonând produsele etnobotanice, care au fost ridicate de autorităţi.

"În urma controlului efectuat de echipele mixte a fost depistat un alt magazin care a încercat să-şi deschidă chiar astăzi activitatea de comercializare a produselor etnobotanice pe Şoseaua Ştefan cel Mare numărul 31. Prin intervenţia inspectorilor s-a dispus închiderea acestuia", se mai arată în comunicatul citat.

Magazinele din Capitală care vând produse etnobotanice şi halucinogene la o distanţă mai mică de 1,5 kilometri de şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări au fost interzise, în urma unei decizii din 17 decembrie a CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici