Primăriile au blocat zeci de mii de conturi ale românilor care nu şi-au plătit taxele locale

"Este aproape imposibil să nu găsim un datornic şi să nu recuperăm datoriile de la el. Scapă doar cei care lucrează fără carte de muncă, n-au conturi bancare şi nici proprietăţi", explică angajaţii de la Taxe Locale.

20 afișări
Imaginea articolului Primăriile au blocat zeci de mii de conturi ale românilor care nu şi-au plătit taxele locale

Primăriile au blocat zeci de mii de conturi ale românilor care nu şi-au plătit taxele locale (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediaafx Foto)

După 15 octombrie, cetăţenii care nu şi-au plătit impozitul pe 2010 pentru case, terenuri şi maşini se pot trezi oricând cu portăreii la uşă.

Primăriile din cele şase sectoare ale Capitalei au început deja executările silite pentru recuperarea restanţelor înregistrate la plata amenzilor, taxelor şi impozitelor. Numai în sectorul 4 al Capitalei, aproape 18.000 de cetăţeni s-au trezit cu conturile blocate. Situaţia este similară şi în celelalte sectoare ale Capitalei.

Impozitul neplătit pentru un jeep ajunge şi la 1.500 de euro pentru un an. Datorii mari au şi cei care au pe numele lor mai multe proprietăţi. Cele mai mici datorii se înregistrează pentru neplata taxelor de parcare. Numărul datornicilor este de aproximativ 3.000. După 15 octombrie, potrivit prevederilor noului Cod Fiscal, se vor declanşa procedurile pentru recuperarea impozitului restant pe 2010", a declarat pentru Gândul directorul Direcţiei Taxe şi Impozite sector 6, Cosmin Popp.

Citeşte mai multe despre recuperarea impozitului restant pe 2010 pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici