Primarul Capitalei sesizează DNA în legătură cu achiziţia de tramavaie STB

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o sesizare cu privire probleme identificate de Corpul de Control al primarului în urma verificării de la STB în ceea ce priveşte achiziţia de tramvaie noi.

1338 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei sesizează DNA în legătură cu achiziţia de tramavaie STB

Nicuşor Dan spun, marţi, că a transmis DNA o sesizare cu privire la „aspecte nelegale” identificate de Corpul de Control al Primarului General în verificarea efectuată la STB.

„Obiectul sesizării este achiziţia de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 şi încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Paşcani drept câştigătoare a licitaţiei”, anunţă edilul.

Acesta precizează că întrebările la care este sigur că bucureştenii ar dori să afle răspunsul sunt: „De ce conducerea STB reprezentată de la acea dată a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziţie, deşi la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale?” şi „„De ce STB a decis încă din anul 2019 să achiziţioneze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?”.

Nicuşor Dan spune că opţiunea STB a fost pentru VFU Paşcani, „care aducea componente din Rusia şi vindea apoi la preţuri majorate”.

„Situaţia de fapt este agravată şi de faptul că VFU Paşcani a introdus în instanţă o cerere de penalităţi în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB”, mai spune primarul general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici