Primarul comunei Jilava a fost condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare

Edilul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare pentru că ar fi primit bani în cazul parcelării unor terenuri, în urma hotărârii, potrivit legii, acesta urmând să îşi piardă mandatul de primar.

1196 afișări
Imaginea articolului Primarul comunei Jilava a fost condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare

Primarul comunei Jilava a fost condamnat definitiv la cinci ani şi zece luni de închisoare (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

"Aplică inculpatului pedeapsa de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de 10 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 5 ani şi 10 luni închisoare", se arată în decizia definitivă dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în ceea ce îl priveşte pe Adrian Mladin.

Alături de acesta a fost condamnat şi fostul primar al localităţii Snagov, Muşat Apostol, la o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Ceilalţi inculpaţi din dosar au primit pedepse cuprinse între doi ani de închisoare cu suspendare şi cinci ani de detenţie.

Prima decizie a fost dată în marite 2014 cândAdrian Mladin fusese condamnat la şapte ani iar Apostol Muşat la cinci ani

În 14 februarie 2012, Adrian Mladin şi Apostol Muşat au fost trimişi în judecată pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unor terenuri.

Procurorii l-au acuzat pe Adrian Mladin de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, iar Apostol Muşat a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie

Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-ar fi pretins unei persoane, denunţătoare în cauză, suma de 500.000 de euro din care, la data de 19 septembrie 2011, ar fi primit 50.000 de euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului, în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

Adrian Mladin a fost reales în funcţia de primar al comunei Jilava în urma procesului electoral din 05 iunie, acesta fiind arestat preventiv într-o altă cauză înainte de depunerea jurământului. Potrivit legii, fiind condamnat definitiv, acesta îşi va pierde mandatul de primar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici