Primarul Craiovei, înregistrat în timp ce înjura un jurnalist

Un jurnalist de la un post de televiziune locală a fost înjurat şi ameninţat de primarul Craiovei, Antonie Solomon, ziaristul înregistrând convorbirea telefonică în care mai sunt denigraţi rectorul Universităţii din Craiova şi directorul postului de televiziune.

10 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei, înregistrat în timp ce înjura un jurnalist

Primarul Craiovei, înregistrat în timp ce înjura un jurnalist

Arthur Andriţoi, redactor în cadrul Tele U, a apelat, în urmă cu două săptămâni, la primarul Antonie Solomon, solicitându-i să permită accesul în Piaţa Prefecturii a carului de televiziune al postului, care urma să transmită în direct întâlnirea social-democraţilor, desfăşurată în sala de concerte a Filarmonicii “Oltenia”.

"L-am sunat personal şi i-am cerut permisiunea. Iniţial, mi-a spus că se află în străinătate, dar că nu e nicio problemă şi că putem trece", a povestit Andriţoi.

Ajunşi în Piaţa Prefecturii, însă, jurnaliştii nu au fost lăsaţi să treacă de către poliţiştii comunitari.

"Când am ajuns acolo, nişte poliţişti comunitari ne-au oprit şi ne-au spus că nu putem trece. Le-am zis că am vorbit cu domnul Solomon, care ne-a dat permisiunea, dar ei ne-au răspuns că aşa sunt ordinele”, a declarat redactorul.

Confruntat cu refuzul ferm al poliţiştilor comunitari, jurnalistul l-a apelat din nou telefonic pe primar. “Când l-am sunat a doua oară, să-i spun că aveam nevoie să intrăm cu carul de televiziune şi că cei de la Poliţia comunitară nu ne permit accesul, a început să mă înjure. Că îmi face, că îmi drege, că şi-o bagă şi alte cuvinte pe care nu pot să le reproduc”, a adăugat ziaristul.

Jurnalistul de la Tele U a apelat apoi la şeful pe linie politică al primarului, preşedintele PD Dolj, Radu Berceanu. “Eu l-am sunat să-i spun să-l stăpânească pe domnul Solomon, care ne înjurase. La puţin timp, m-a sunat domnul Solomon şi a început să mă înjure din nou. De data aceasta l-am înregistrat. Mă aflam chiar în carul de transmisiuni, montam la nişte filmări. Un coleg cu camera a prins întreaga convorbire, pentru că eu am dat-o pe speaker”, a mai spus Arthur Andriţoi.

În convorbirea telefonică înregistrată de Andriţoi, edilul-şef îl ameninţă pe jurnalist cu bătaia, repetând de trei ori: “Te prind şi te calc în picioare!”. "Să vezi ce fac eu cu voi de acu’ înainte, auzişi? Te joc în picioare, fii atent, când te prind! Derbedeu' dracu'!", i se adresează primarul.

Întrebat de jurnalist de ce i se adresează aşa, primarul Craiovei răspunde: "De-asta, că te bag în p... mă-tii din momentul ăsta, da? Şi pe tine, şi pe dom’ director al tău! Fiindcă e un pătat şi un nespălat, să-i spui. Pătatu' ăla, urâtu' ăla!? Să vezi ce fac eu cu tine şi cu el, să ştii, de-acu' înainte, bine?".

Rectorul Universităţii din Craiova, Ion Vladimirescu, instituţie care este proprietarul postului de televiziune, şi care în convorbirea telefonică este făcut "prost" de către primarul Solomon, apreciază că edilul-şef este mai “vulcanic”.

“Dumnealui este mai vulcanic şi-şi iese mai uşor din pepeni. Am înţeles de la colaboratorii săi că după aceea îşi revine şi-şi cere scuze. Relaţiile mele cu dumnealui sunt reci pe linia proprietăţilor universitare şi asta o ştie toată lumea”, a spus rectorul Universităţii din Craiova.

Directorul Tele U, Florentin Gust, spune că exprimarea lui Antonie Solomon relevă exact ceea ce gândeşte edilul-şef. “Din păcate, acea înregistrare arată cum gândeşte un primar de municipiu, arată respectul pe care-l poartă instituţiilor şi arată respectul pe care-l are faţă de oameni. În definitiv, este un atac la adresa libertăţii presei şi la libera exprimare”, a spus Gust.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici