Primarul din Mariupol comentează atacurile furibunde ale ruşilor: „Vor să şteargă oraşul de pe faţa Pământului”

Primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko, acuză Rusia că încearcă să „şteargă” acest oraş ucrainean asediat „de pe faţa Pământului”.

2614 afișări
Imaginea articolului Primarul din Mariupol comentează atacurile furibunde ale ruşilor: „Vor să şteargă oraşul de pe faţa Pământului”

Primarul din Mariupol comentează atacurile furibunde ale ruşilor: „Vor să şteargă oraşul de pe faţa Pământului”

În declaraţii făcute agenţiei ucrainene UNIAN, acesta a arătat cu degetul către armata rusă pentru „acţiuni nemilosite” împotriva locuitorilor oraşului.

„Nu au ordin să protejeze pe nimeni. Sarcina lor este pur şi simplu să ştergă oraşul de pe faţa pământului, chiar şi pe locuitorii săi. Este genocid, nu poate exista altă definiţie”, spune edilul.

Mariupol este în administrarea Ucrainei, „iar soldaţii noştri fac totul pentru a se asigura că aşa va fi şi pe viitor”, a continuat oficialul, recunoscând totodată că unele zone ale oraşului sunt sub control rusesc.

„Oraşul este înconjurat. Cercul se strânge”BOicenko. Viitorul lui Mariupol? „Timpul va spune”. Autorităţile locale au denunţat recent uciderea a 2.187 de civili de la începutul războiului, iar Boicenko a comentat: „Pot spune că bilanţul este semnificativ mai mare acum”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici