Primarul din Năvodari, audiat la DNA pentru presupuse fapte de corupţie

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, este audiat, miercuri seară, de către procurorii anticorupţie, la sediul central al DNA, în legătură cu presupuse fapte de corupţie în care ar fi implicat edilul, informează surse judiciare.

623 afișări
Imaginea articolului Primarul din Năvodari, audiat la DNA pentru presupuse fapte de corupţie

Primarul din Năvodari, audiat la DNA pentru presupuse fapte de corupţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, audierea primarului social-democrat al localităţii Năvodari este în plină desfăşurare.

Potrivit surselor citate, Matei, aflat la al doilea mandat de primar, ar fi încercat să ofere drept mită unor poliţişti mai multe terenuri situate în Năvodari, pe malul mării, pentru a scăpa de un dosar penal.

Presa locală a relatat că în ultimi patru ani primarul Nicolae Matei, asociat în SC Dormarbib Grup, ar fi fost implicat în mai multe tranzacţii imobiliare şi licitaţii "cu dedicaţie".

Potrivit presei, câştigarea dreptului de proprietate asupra Taberei de copii de la Năvodari a fost una dintre cele mai profitabile afaceri realizată de primarul Nicolae Matei. Astfel, la iniţiativa acestuia 60 de hectare de teren, sute de cabane, spaţii de cazare, administrative şi comerciale, anexe, amfiteatrul şi cantine au intrat, în 28 iulie 2011, în patrimoniul SC Tabăra Năvodari SA.

Acţionarii acestei societăţi sunt SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din acţiuni şi Consiliul Local Năvodari, cu 40% din acţiuni.

Potrivit hotărârii Consiliului Local nr. 152 din iulie 2011, Primaria Năvodari a venit cu aportul în natură, 60 de hectare teren, iar firma lui Gurgu Isidor, cumnatul primarului Matei, s-a obligat ca în decurs de un an să contribuie la această asociere cu aportul de capital prin care să acopere echivalentul celor 60 de procente, aproximativ nouă milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici