Primarul din Praga îi recomandă lui Băsescu achiziţia de tramvaie ceheşti

Primarul capitalei cehe, Pavel Bem, i-a recomandat, joi, preşedintelui Traian Băsescu achiziţionarea de tramvaie produse în Cehia, reamintind că autorităţile de la Praga au avut discuţii pe această temă cu oficialii Primăriei Bucureşti, transmite MEDIAFAX Cehia.

34 afișări
Imaginea articolului Primarul din Praga îi recomandă lui Băsescu achiziţia de tramvaie ceheşti

Primarul din Praga îi recomandă lui Băsescu achiziţia de tramvaie ceheşti (Imagine: Jiri Rubes/Mediafax Foto Cehia)

"Tramvaiele noastre sunt excelente, domnule preşedinte", a spus Pavel Bem, în cursul întâlnirii cu Băsescu, desfăşurată la Primăria din Praga.

Băsescu şi-a exprimat aprecierea faţă de numărul mare de evenimente organizate de preşedinţia cehă a Uniunii Europene în prima jumătate a anului, apreciind că acesta demonstrează şi capacităţile organizatorice ale primarului din Praga.

Bem i-a înmânat preşedintelui român cheile oraşului, Băsescu declarându-se mândru de acest dar. "Cât am fost primar al Bucureştiului, am oferit cheile oraşului numai pentru două persoane", a spus el.

Cei doi oficiali au rememorat şi anul 1968, când Cehoslovacia a fost ocupată de trupele ţărilor Pactului de la Varşovia, cu excepţia României. "Trebuie să recunoaştem atitudinea României, care nu a cedat niciodată dictaturii Moscovei", a spus Bem.

"Atunci, a fost un semnal că ţările noastre sunt capabile să scape de comunism. Acest semnal a devenit realitate în 1989", a spus, la rândul său, Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici