Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut

Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, ridicat de către procurori în urma percheziţiilor la sediul instituţiei şi audiat la DNA Timişoara, a fost reţinut, joi seară, pentru fapte de corupţie, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

3151 afișări
Imaginea articolului Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut

Percheziţii la Primăria Reşiţa, într-un dosar de fapte de corupţie. Primarul Mihai Stepănescu, vizat de anchetă

Procurorii DNA Timişoara au terminat, joi seară, în jurul orei 22.30, audierea primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, cercetat pentru fapte de corupţie, iar în urma audierilor aceştia au emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri, primarul din Reşiţa urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat că Mihai Stepănescu este suspectat că a pretins şi primit bani, cu titlul de mită, de la societatea comercială Elis Pavaje Alba, ”în legătură cu atribuirea şi derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Reşiţa cu firma respectivă, reprezentată de Stelian Tăune, în valoare de aproximativ 600.000 de lei”.

”Stepănescu a pretins şi a primit de la societatea comercială aproximativ 10% din valoare plăţilor făcute de Primăria Reşiţa către această firmă”, au precizat sursele citate.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timişoara fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie, comise în perioada 2014 - 2015.

Astfel, joi, au avut loc percheziţii la cinci adrese din Timişoara şi Reşiţa, din care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la locuinţele unor persoane.

Primarul Mihai Stepănescu a fost ridicat de procurori, în urma percheziţiilor la sediul instituţiei, şi a fost dus la DNA Timişoara, pentru audieri.

Edilul a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Primăriei, că a prezentat documentele solicitate.

"Am fost informat că trebuie să prezentăm documente şi atât. Am aflat doar că se face o percheziţie", a spus Stepănescu.

Întrebat dacă a luat personal mită sau prin intermediar, primarul a spus: "N-am perceput niciodată bani. Nu. Nu, sub nicio formă. Se fac verificări din câte am observat, mai departe.... Eu n-am cerut, n-am perceput, sub nicio formă. Eu am primit doar un mandat de percheziţie şi atât".

Avocatul lui Mihai Stepănescu, timişoreanul Viorel Paşca, a declarat presei, la rândul său, că percheziţia a avut legătură cu un contract de atribuire de lucrări publice.

"A fost făcută o percheziţie de către DNA Timişoara la sediul Primăriei Reşiţa în legătură cu un contract de atribuire de lucrări publice. Mai mult de atât nu ştiu să vă spun că nu am văzut contractul", a declarat avocatul.

Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, se află la al doilea mandat din partea PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici