Primarul oraşului Sîngeorz-Băi cercetat penal după ce a refuzat să sufle în etilotest/ Traian Ogâgău: Este un complot împotriva mea

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, este cercetat penal după ce, oprit în trafic în cadrul unei acţiuni de prevenţie rutieră, a refuzat să se legitimeze şi să sufle în etilotest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

851 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Sîngeorz-Băi cercetat penal după ce a refuzat să sufle în etilotest/ Traian Ogâgău: Este un complot împotriva mea

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi cercetat penal după ce a refuzat să sufle în etilotest

UPDATE: Primarul oraşului Sîngeorz-Băi declară că este victima unui complot

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, despre care poliţiştii au anunţat că este cercetat penal după ce, oprit în trafic, a refuzat să se legitimeze şi să sufle în etilotest, declară că este victima unui complot deoarece vrea să impună reguli noi în oraş.

Traian Ogâgău, primarul oraşului Sîngeorz-Băi, a declarat, duminică seara, că la controlul menţionat de poliţişti a prezentat actele, iar poliţistul i-a spus că poate pleca. Totodată, edilul susţine că nu i s-a spus nimic despre testarea cu aparatul etilotest.

"Este un complot împotriva mea. Nu le convine disciplina şi restul măsurilor pe care vreau să le impun. Acum vreau să montez 100 de camere în oraş pentru supraveghere. Nu sunt în cele mai bune relaţii cu Poliţia din Sîngeorz-Băi, din acest motiv am înfiinţat şi Poliţia Locală. Nu se poate aşa ceva! Eu am şofer dacă beau, nu mă urc la volan beat!" a declarat Traian Ogâgău.

Acesta a adăugat că, după control, poliţiştii care l-au oprit au uitat să îi dea înapoi actele.

Primarul este decis să conteste actele poliţiştilor şi dosarul penal care a fost deschis pe numele său.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei Bistriţa-Năsăud au declarat că primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost oprit în trafic în cadrul unei acţiuni de prevenţie rutieră efectuată pe raza oraşului Sîngeorz-Băi.

“În cadrul unei acţiuni de prevenţie rutieră, organizată pe raza oraşului Sîngeorz-Băi, a fost oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din Sîngeorz-Băi. În timpul controlului, s-a solicitat efectuarea testului alcoolscopic. Şoferul a refuzat să efectueze testul şi a fost sancţionat contravenţional pentru mai multe nereguli, inclusiv pentru faptul că a refuzat să se legitimeze, pe numele acestuia fiind deschis şi un dosar penal”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, inspectorul principal Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud.

Totodată, potrivit unor surse, primarul a părăsit locul în care a fost oprit de poliţişti, fără încuvinţarea acestora, fiind identificat ulterior şi sancţionat.

Traian Ogâgău a câştigat alegerile locale din iunie 2016, fiind la primul mandat de primar. În 2012, el a fost condamnat la zece ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj, pentru "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

Traian Ogâgău nu a putut fi contactat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici