Primarul Sectorului 6 renunţă la drepturile sale salariale până la sfârşitul anului

Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, a anunţat, miercuri, că "în contextul economic şi social actual", se va implica "personal să ajute financiar cât mai multe persoane afectate de criza economică şi de măsura dispusă de Guvernul României, de a diminua salariile".

19 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6 renunţă la drepturile sale salariale până la sfârşitul anului

Primarul Sectorului 6 renunţă la drepturile sale salariale până la sfârşitul anului (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Edilul a decis ca, din luna iunie şi până la sfârşitul anului curent, Direcţia Economică să îi vireze drepturile salariale către persoane nevoiaşe, desemnate în urma anchetelor sociale efectuate de inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 6, se arată într-un comunicat de miercuri al Primăriei Sectorului 6.

"Dacă priveşti în ansamblu, gestul meu nu înseamnă mare lucru, însă am convingerea că banii vor fi bine primiţi de aceşti oameni cu care discut în fiecare zi, pe care îi ascult în audienţe şi care au dificultăţi cu adevărat mari", susţine primarul Poteraş, citat în comunicat.

Reprezentanţii administraţiei publice de sector precizează că salariul primarului Cristian Constantin Poteraş este în valoare de 4.372 de lei pe lună.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 14 mai, că ar fi extraordinar dacă politicienii ar accepta să-şi doneze salariile, şeful statului apreciind că acest gest ar dovedi solidaritatea clasei politice cu oamenii în această perioadă. Cu câteva zile înainte Băsescu, după o întâlnire cu liderii sindicali, spunea că este dispus ca pană la sfarşitul anului să-şi vireze salariul într-un fond de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici