Primarul şi viceprimarul din Videle, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar pe cauţiune a viceprimarului oraşului Videle, Florin Nedelcu, şi în libertate a primarului din Videle, Nicolae Bădănoiu, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

305 afișări
Imaginea articolului Primarul şi viceprimarul din Videle, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Primarul şi viceprimarul din Videle, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

"La începutul lunii iulie 2015, inculpatul Nedelcu Florin Marius, în calitate de viceprimar al oraşului Videle, a pretins iniţial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denunţător în cauză), căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanţat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în oraşul Videle", se arată în comunicatul procurorilor anticorupţie.

Potrivit DNA, "deşi omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul că preţul de execuţie, în condiţiile legale de respectare a normativelor tehnice, depăşea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu Florin Marius i-a transmis denunţătorului că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus şi că acest plafon nu poate fi depăşit sub nici o formă. Totodată, viceprimarul a lăsat de înţeles că lucrările proiectului puteau să fie efectuate formal şi superficial."

În aceste condiţii, viceprimarul oraşului Videle l-a convins pe omul de afaceri că verificarea modului de executare a lucrărilor este tot atributul primăriei în calitate de beneficiar şi că nu vor fi probleme cu plăţile, iar, în schimb, denunţătorul urma să îi dea 45.000 de lei, parte din plăţile pe care primăria Videle trebuia să le facă pentru executarea terenurilor de sport respective.

"În acelaşi context, inculpatul Nedelcu Florin Marius a pretins de la omul de afaceri emiterea unei facturi fictive plătită de primărie, în valoare de 10.000 lei, aferentă unor servicii de masa şi cazare, deşi firma denunţătorului nu avea un astfel de obiect de activitate. Precizăm că, din cei 10.000 lei, denunţătorul trebuia să-i restituie inculpatului 8.000 lei, în considerarea ajutorului ce urma să-i fie dat, suplimentar faţă de suma de 45.000 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Astfel, omul de afaceri i-a remis viceprimarului suma de 23.000 lei, iar în ianuarie 2016, Florin Nedelcu a mai primit suma de 15.000 lei, reprezentând o nouă tranşă din mită, fiind surprins în flagrant de organele de urmărire penală.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism ce aparţine viceprimarului din Videle, până la concurenţa sumei de 23.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici