Craiova: Anchetă la un centru de plasament după ce un copil a fost forţat să meargă la culcare

Poliţia a deschis o anchetă la un centru de plasament din Craiova după ce un copil cu handicap a fost forţat de către instructorul de educaţie să meargă la culcare, copilul prezentând echimoze pe gât şi pe spate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

294 afișări
Imaginea articolului Craiova: Anchetă la un centru de plasament după ce un copil a fost forţat să meargă la culcare

Craiova: Anchetă la un centru de plasament după ce un copil a fost forţat să meargă la culcare (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, Florin Stancu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc vineri, după masa de prânz.

"După masă ei au program de somn, de odihnă. Copilul acesta are un sindrom hiperkinetic. Vineri, după masa de prânz, a fost agitat, nu a vrut să meargă la somn, iar instructorul de educaţie, o femeie care lucrează de peste 20 de ani în sistem, l-a luat cu forţa. Se pare că a folosit violenţa, deoarece copilul a prezentat nişte echimoze pe gât şi pe spate. Noi am demarat o anchetă internă, am dus copilul la IML pentru un certificat medico-legal pe care cred că o să îl primim miercuri, dar până atunci, pe ea am suspendat-o din funcţie şi am început o cercetare disciplinară”, a spus Stancu.

Educatoarea, în vârstă de 46 ani, este cercetată şi de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, Alin Apostol, a declarat, luni, că poliţiştii Secţiei 4 Craiova au întocmit un dosar de cercetare penală pentru purtare abuzivă.

Acesta este cel de-al doilea caz de agresiune asupra copilului care are loc în Centrul de Plasament pentru Copii cu Handicap "Noricel“ din Craiova, după ce, în 2 ianuarie, o angajată, tot instructor educaţional, a agresat fizic un copil de 6 ani. Acesteia i s-a desfăcut contractul de muncă, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

"Ancheta penală nu s-a finalizat sau până acum nu ne-a fost comunicat un rezultat. Noi, însă, i-am desfăcut de atunci contractul de muncă. Personal, chiar credeam că exemplul acela va fi unul care va face să nu se mai repete astfel de atitudini, din păcate, la mai puţin de o jumătate de an, există suspiciuni că s-a întâmplat din nou”, a spus Florin Stancu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici