Primele măsuri pentru separarea fluxurilor pentru camioane UE şi non-UE, luate săptămâna aceasta

Primele măsuri pentru separarea fluxurilor pentru camioane UE şi non-UE vor fi luate săptămâna aceasta de conducerea CNAIR, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

2092 afișări
Imaginea articolului Primele măsuri pentru separarea fluxurilor pentru camioane UE şi non-UE, luate săptămâna aceasta

Primele măsuri pentru separarea fluxurilor pentru camioane UE şi non-UE, luate săptămâna aceasta

Ministrul Sorin Grindeanu şi reprezentanţii confederaţiilor patronale şi federaţiilor reprezentative ale transportatorilor rutieri au avut astăzi o întâlnire la care au participat şi reprezentanţii conducerilor CNAIR, ISCTR, ARR şi RAR.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, prima parte a şedinţei a fost dedicată evaluării stadiului fiecărei măsuri convenite în cadrul întâlnirilor precedente: „Astfel, s-a constatat că au fost respectate termenele asumate pentru fiecare măsură”.

„Soluţiile găsite la solicitările transportatorilor rutieri sunt menite să ajute această industrie şi sunt strâns legate de activitatea ministerului şi a unităţilor din subordine. Acord în continuare o mare atenţie dialogului cu patronatele din transportul rutier şi doar prin acest dialog permanent putem să rezolvăm în timp util aspectele ce ne sunt sesizate”, a spus Sorin Grindeanu.

Totodată, în urma discuţiilor, s-a convenit ca marţi să fie supus procedurii de consultare publică proiectul de Ordin al ministrului care prevede ajustarea tarifelor AST (Autorizaţii Speciale de Transport) percepute de către CNAIR.

„Conducerea CNAIR, cu ocazia discutării stadiului implementării separării fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE, a precizat că primele măsuri se vor concretiza în cursul acestei săptămâni”, se arată în comunicat.

Părţile implicate au convenit ca discuţiile să aibă un caracter periodic cu o monitorizare permanentă a stadiilor de implementare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici