Primii 50 de şomeri au început cursuri IT gratuite într-un program implementat de MEDIAFAX

Primii şomeri înscrişi în proiectul PERSACT au început, luni dimineaţă, cursuri IT gratuite, care le vor asigura competenţe de bază pentru utilizarea calculatorului şi le vor îmbunătăţi şansele de integrare pe piaţa muncii.

490 afișări
Imaginea articolului Primii 50 de şomeri au început cursuri IT gratuite într-un program implementat de MEDIAFAX

Primii 50 de şomeri au început cursuri IT gratuite într-un program implementat de MEDIAFAX (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Cursul IT, urmat de evaluări de competenţe şi psihologice şi de consiliere specializată pentru reintegrarea pe piaţa muncii, este inclus într-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Participanţii la curs vor primi, la finalizarea cursului, certificate recunoscute pe plan european, dar şi o subvenţie. Şomerii selectaţi pentru proiectul implementat de MEDIAFAX şi partenerii săi, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro şi Media Sat, au ocazia să dobândească abilităţi de bază în domeniul IT, sporindu-şi şansele de a-şi găsi un loc de muncă, şi vor beneficia de consiliere şi evaluări de competenţe, dar şi de informaţii actualizate legate de piaţa muncii în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Ulterior, aceştia se pot înscrie, gratuit, într-un portal de locuri de muncă elaborat în cadrul proiectului, unde vor fi prezente şi companii interesate să facă angajări. De asemenea, ei vor putea participa la cel puţin două burse pentru locuri de muncă.

Participând la proiect, şomerii pot face şi dovada că au urmat cursuri autorizate de recalificare, putând astfel să primească indemnizaţia de şomaj până la încheierea perioadei maxime la care au dreptul, conform legii.

Cursul IT, care durează o săptămână, este autorizat de Consiliul Naţional de Ocupare şi Formare Profesională (CNFPA) şi face parte din programul "Integrare pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată, persoanelor inactive şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă" - PERSACT (ID 75855), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul (www.euvreaujob.ro) are o durată de 18 luni şi se adresează în principal absolvenţilor de studii medii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici