Primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile în judeţul Dâmboviţa a fost confirmat

Primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile a fost confirmat, joi, în judeţul Dâmboviţa, la o femeie de 64 de ani, pacienta fiind în prezent internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte.

40 afișări
Imaginea articolului Primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile în judeţul Dâmboviţa a fost confirmat

Primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile în judeţul Dâmboviţa a fost confirmat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, infectarea cu virusul West Nile a fost confirmată de Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti, în urma analizei probelor de laborator.

Femeia s-a internat în 18 septembrie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte şi a primit tratament de specialitate, în prezent, evoluţia stării acesteia de sănătate fiind favorabilă.

"Astăzi (n.r. - joi) Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat că pacienta din grupa de vârstă peste 60 de ani are infecţie cu West Nile. Acesta este primul caz înregistrat în judeţul Dâmboviţa. Femeia a fost internată în 18 septembrie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte, acolo unde se află şi acum. Este în stare bună, după ce a fost supusă tratamentelor specifice acestui virus", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.

Luni, Ministerul Sănătăţii anunţa că alte trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, astfel că numărul total al persoanelor afectate de această maladie a ajuns la 41.

Astfel, situaţia cazurilor de îmbolnăvire cu West Nile, pe judeţe, indica faptul că în Dolj, Buzău, Galaţi, Teleorman, Călăraşi, Vrancea şi Mehedinţi au fost înregistrate câte un caz, în Alba şi Cluj câte două cazuri, în Sibiu, Mureş şi Iaşi câte trei cazuri, în Ialomiţa patru cazuri, în Constanţa opt cazuri şi în Bucureşti nouă cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici