Primul caz de trichineloză depistat la porcul sacrificat în gospodărie

A fost depistat primul caz de trichineloză la un porc domestic sacrificat în gospodărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. Cazul de trichineloză a fost depistat la un porc domestic (de circa 150 de kilograme), sacrificat într-o gospodărie din comuna Sohodol.

13564 afișări
Imaginea articolului Primul caz de trichineloză depistat la porcul sacrificat în gospodărie

Alba: Primul caz de trichineloză depistat la porcul sacrificat în gospodărie

Potrivit Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor, a fost depistat primul caz de trichineloză la un porc domestic sacrificat în gospodărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. Analizele au fost efectuate în cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Câmpeni, fiind confirmate la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba.

Cazul de trichineloză a fost depistat la un porc domestic (de circa 150 de kilograme), sacrificat într-o gospodărie din comuna Sohodol.

„Probele din porcul sacrificat au fost duse la analize, iar familia nu a consumat din carnea infestată cu Trichinella (probele de carne sunt constituite de regulă din pilierii diafragmatici). Carnea provenită de la porc a fost neutralizată, nefiind destinată consumului uman”, arată DSVSA Alba.

DSVSA Alba trage un semnal de alarmă cu privire la obligativitatea efectuării examenului trichineloscopic înainte de a consuma carnea provenită de la porcul sacrificat în propria gospodărie pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire. Aceştia îi sfătuiesc pe cetăţeni ca înainte de sacrificarea porcului în gospodărie să apeleze la medicul veterinar de liberă practică împuternicit din unitatea administrativ-teritorială în care se sacrifică porcul. Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave. Porcul crescut în gospodărie, carnea şi produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici