Primul clujean înscris în Programul pentru tomate româneşti a livrat 200 kg de roşii cu 14 lei/kg. Participanţii primesc ajutor de 3000 euro de la stat

Primul clujean înscris în programul naţional de tomate româneşti a livrat deja 200 de kilograme de roşii la preţul de 14 lei/ kg. Peste 50 de producători din judeţul Cluj participă în acest program şi primesc un ajutor de 3.000 de euro de la bugetul de stat.

324 afișări
Imaginea articolului Primul clujean înscris în Programul pentru tomate româneşti a livrat 200 kg de roşii cu 14 lei/kg. Participanţii primesc ajutor de 3000 euro de la stat

Primul clujean înscris în Programul pentru tomate româneşti a livrat 200 kg de roşii cu 14 lei/kg. Participanţii primesc ajutor de 3000 euro de la stat

Directorul Direcţiei Agricole Cluj, Ioan Pintea, a declarat, marţi, că producătorul care s-a înscris primul din judeţ în program cultivă roşii într-o seră pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi.

“Schema de Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, cunoscut şi sub numele de Programul pentru tomate româneşti are rezultate şi în judeţul Cluj. SC Serim Impex SRL Cluj-Napoca este primul dintre producătorii de tomate care a aplicat la acest program în judeţul Cluj şi care a livrat pe piaţă primele 200 de kilograme de roşii la preţul de 14 lei kilogramul”, a spus Pintea.

Potrivit directorului, primul dintre producătorii din Cluj care a livrat deja roşiile are circa 8.000 de metri pătraţi de seră în Cluj-Napoca, 6.500 de metri pătraţi fiind plantaţi la începutul anului cu tomate, iar restul cu căpşuni.

Totodată, Pintea a mai spus că în judeţul Cluj s-au înregistrat 51 de cultivatori de tomate în acest program, finanţat din bugetul de stat.

Potrivit programului, obligaţia fermierilor pentru a primi cei 3.000 de euro este să livreze pe piaţă câte 2.000 de kilograme de tomate de pe 1.000 de metri pătraţi de cultură în perioada ianuarie - 15 iunie, respectiv noiembrie - 20 decembrie, în perioadele în care roşiile produse în România lipseau de pe piaţă în anii anteriori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici