Video Primul concurs naţional de dans la bară din România. Opt dintre concurenţi au vârste între 6-12 ani - VIDEO

22 de persoane, printre care şi opt copii cu vârste între 6 şi 12 ani, au participat, sâmbătă, la primul concurs naţional de dans la bară sportiv din România, ţara noastră fiind a 27-a din lume care organizează un astfel de eveniment.

1838 afișări

Evenimentul intitulat "Miss Pole Dance România" a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Palatul Copiilor din Capitală şi a adus pe scenă 22 de concurenţi. Concursul, primul de acest fel în România, a inclus trei categorii de vârstă: juniori, adolescenţi şi adulţi.

"România este a 27-a ţară din lume care face un astfel de concurs naţional. Este un sport care sperăm să ajungă la un moment dat olimpic, încă e pe listă. Am avut 22 de persoane înscrise. Avem 3 categorii. Juniori 6-12 ani, adolescenţi 13-18 ani şi adulţi. Probele constau într-o singură reprezentaţie. Fiecare concurent are o coregrafie făcută, care trebuie să includă anumite exerciţii. În juriu sunt persoane care fac asta de ani buni, din UK, cei care organizează şi campionatul mondial de anul acesta. Este un sport nou şi de multe ori, din cauza prejudecăţilor, nu prea se doreşte sau lumea nu ştie. În Bucureşti sunt deja câteva şcoli de deschise, care fac lucrul acesta. Deocamdată sunt foarte puţini instructor acreditaţi”, a declarat Cristina Fiţ, organizatorul concursului.

La categoria juniori pe scena de la Palatul Copiilor au concurat, prin exerciţii de dans la bară, opt fetiţe.

“Are nouă ani, iar la şcoala de circ merge de la vârsta de cinci ani. Îi place şi îmi spune că nu e greu. Eu consider că este un sport şi că o dezvoltă. În perioada de vacanţă a mers de două ori pe săptămână la antrenamente, iar pe perioada şcolii va merge o singură data pe săptămână”, a declarat mama unei concurente de la categoria junior.

În sala de la Palatul Copiilor au fost prezenţi zeci de spectatori, majoritatea rude ale concurenţilor.

“Este prima dată în istoria României când avem o astfel de echipă şi primul concurs în România. E un sport care presupune eleganţă, forţă, e o disciplină exact ca şi gimnastica. Românii au apucat să gândească ceva urât despre elemental bară. Trebuie să ne mai educăm puţin, să ne mai deschidem. În Europa se participă de peste 10-15 ani la astfel de concursuri. Noi românii de ce nu?! Lumea trebuie să înţeleagă că e un sport”, a susţinut unul dintre spectatori.

Câştigătoarea de sâmbătă de la categoria adulţi-profesionişti va reprezenta România la campionatul mondial “World pole dance Championship”, concurs ce va avea loc pe 16 septembrie, tot la Palatul Copiilor din Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici