Primul număr de benzi desenate cu Superman s-a vândut pentru o sumă record

  • O copie rară de benzi desenate cu Superman a fost pusă la licitaţie şi vândută pentru o sumă record
  • Licitaţia a fost organizată de către o companie online de licitaţii şi consignaţii
  • Cumpărătorul a dorit să rămână anonim
522 afișări
Imaginea articolului Primul număr de benzi desenate cu Superman s-a vândut pentru o sumă record

Primul număr de benzi desenate cu Superman s-a vândut pentru o sumă record

O copie rară a unei cărţi de benzi desenate Superman #1, care erau vândute pentru un ban în 1939 la chioşcurile de ziare din Statele Unite, a fost cumpărată pentru suma de 2,6 milioane de dolari la o licitaţie, potrivit AP. Cartea care îl înfăţişează pe copertă pe Superman sărind peste clădiri înalte a fost vândută joi seară unui cumpărător care a dorit să-şi păstreze identitatea secretă, potrivit ComicConnect.com, o companie online de licitaţii şi consignaţii.

Vânzătorul, Mark Michaelson, a cumpărat benzile desenate în 1979 de la proprietarul original şi le-a păstrat într-un seif cu temperatură controlată pentru a nu se degrada. Michaelson, acum pensionat, şi-a plătit facultatea cumpărând şi vânzând benzi desenate.

Personajul creat de scriitorul Jerry Siegel şi artistul Joe Shuster reprezintă un pionier al genului de supereroi, iar benzile desenate cu acesta au fost vândute recent pentru sume tot mai mari. “Acum există supereroi peste tot. Priviţi înapoi în anii ’30, nu exista aşa ceva. Acesta a fost literalmente primul supererou” a declarat Stephen Fishler, CEO-ul companiei ComicConnect.

Fishler a spus că ceea ce face ca aceste copii să se vândă la asemenea preţuri este faptul că sunt tot mai dificil de găsit şi să fie la calitate înaltă.

Autor: Iulian Moşneagu

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici