Video Primul studiu la nivel naţional privind imunizarea populaţiei ar putea începe în iunie. Prof. Dr. Rafila: Trebuie strâns ser de la zeci de mii de persoane

  • Prof.Dr. Alexandru Rafila anunţă că în iunie ar putea începe prima cercetare care să arate gradul de imunizare a populaţiei
  • Prof.Dr. Rafila: Trebuie strâns ser de la zeci de mii de persoane, ca să aibă relevanţă
  • Prof. Rafila: Probabil vom alege studiul cros sectional, sperăm să avem până atunci teste care să ne dea încredere
1692 afișări
Prof. Dr. Alexandru Rafila a anunţat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” că medicii ar putea face în lunile iunie şi iulie un prim studiu pentru a afla cum anume am trecut prin boala COVID-19. Testele rapide nu sunt luate în calcul.

„Trebuie strâns ser la zeci de mii de persoane ca să aibă relevanţă, atât regional, cât şi naţional. Sperăm sa avem până atunci şi nişte teste care să ne dea încredere”, a declarat Alexandru Rafila.

Profesorul Rafila spune că, cel mai probabil, specialiştii care vor face această cercetare la nivel naţional vor alege studiul cros secţional.

„Adică luăm un număr de persoane care să fie reprezentative pe sexe, pe grupe de vârstă, din toată ţara, la nivel naţional, dar noi mergem şi-l facem stratificat. Adică ce înseamnă asta, cu cât vrei ca relevanţa studiului să fie mai apropiată de plan local, de judeţ, cu atât trebuie să pui mai mulţi participanţi. Dacă vrei să-l faci regional, ceva mai puţin”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Prof. Alexandru Rafila a explicat şi metodologia pe care o va alege pentru acest tip de cercetare. Cu consimţământul tău, atunci când mergi la spital să-ţi faci analize, medicii ţi-ar putea face şi testul care le va arăta dacă ai anticorpii daţi de boală. Testele ar putea fi refăcute apoi după o perioadă de 6 luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici