Prin Programul "Rabla" pot fi cumpărate şi maşini electrice, începând cu săptămâna viitoare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, susţine că, începând de săptămâna viitoare, Programul "Rabla" va putea fi accesat şi de cei care doresc să cumpere autovehicule electrice, aceştia primind în locul unei maşini casate şase vouchere, în valoare totală de peste 5.000 de euro.

197 afișări
Imaginea articolului Prin Programul "Rabla" pot fi cumpărate şi maşini electrice, începând cu săptămâna viitoare

Prin Programul "Rabla" pot fi cumpărate şi maşini electrice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Laszlo Borbely a declarat, joi, la Vaslui, că Ministerul Mediului îi va sprijini pe cei care doresc să achiziţioneze maşini electrice prin acordarea unei facilităţi de până la 25% din preţul maşinii, chiar dacă nu au maşini de casat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De săptămâna viitoare, cei care vor dori să cumpere autovehicule electrice şi casează maşini vechi vor primi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişunuit, ceea ce înseamnă peste 5.000 de euro. De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică. În plus, celor care nu vor participa la Programul «Rabla» o să le acordăm o facilitate de 25% din preţul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro", a spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul Borbely a precizat că în perioada următoare vor fi organizate diverse târguri de maşini electrice pentru a oferi posiblitatea producătorilor şi dealer-ilor să-şi prezinte maşinile care funcţionează doar pe bază de acumulatori eletrici.

Ministrul Laszlo Borbely a fost prezent, joi, la Vaslui, unde a semnat un proiect în valoare de 40 milioane de euro care prevede construirea unei gropi ecologice de reciclare a deşeurilor.

La începutul lunii aprilie, ministrul Laszlo Borbely s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai conducerii companiei Renault, subiectul discuţiei reprezentându-l modalitatea prin care statul poate încuraja cumpărarea maşinilor electrice în locul celor care folosesc combustibil fosil.

Borbely preciza că în urma discuţiilor a ajuns la concluzia că există două variante pentru ca statul să stimuleze cumpărarea de vehicule electrice, una dintre acestea fiind Programul "Rabla".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici